4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Önce kurs, sonra iş

Kütahya Valiliği’nin, şehirdeki yoksullara hem kurs, hem de iş imkanı sunduğu proje büyük ilgi görüyor. Fakir ailelere mensup kadınların eğitimi ve üretim sürecine dahil edilmesi için başlatılan proje, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vasıtasıyla yürütülüyor.

Kursiyer kadınların yaptığı ürünlere satılma şartı olmaksızın para veriliyor. Bu projeyle eğitim seviyesi düşük vatandaşların eğitilmesi de planlanıyor. Kütahya - Eskişehir karayolu üzerinde bulunan binada kilimcilik, trikotaj, nakış, tekstil ve hazır giyim, hediyelik eşya ve çorapçılık kursları açılıyor. Toplam 165 kursiyerin katıldığı kurslarda 10 öğretmen ve usta öğretici görev yapıyor. Projenin yıllık toplam maliyetinin 1 trilyon 240 milyar lira olması tahmin ediliyor. Ayrıca okul çağına gelmemiş çocuğu bulunan kadınlara da eğitim veriliyor. Valilik tarafından servis hizmetinin de verileceği kursiyerler, zaman zaman burada düzenlenecek seminerlerle sosyal açıdan bilgilendirilecek.

Öte yandan, binanın en üst katında yer alan kadın bakım evi de, hiç bir yerde barınma imkanı olmayan kadınlara hizmet vermeye başladı. Burada şimdilik 3 bayanın barındığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2005 Pazartesi 12:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?