7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Onların desteği göstermelik!

AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANI KAMİL SARAÇOĞLU:

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, parti olarak her zaman işçilerin yanında olduklarını, iktidarları süresince de işçilerin lehine bir çok yasa çıkarttıklarını belirtti.

Sendikaların yıllardır isteği olan İMF anlaşmalarının artık tarihe karıştığını dile getiren Saraçoğlu, "Bunlardan başlıcaları, işten çıkarma zorlaştırıldı, işsizlik sigortası getirildi, hastaneler birleştirilerek sağlık hizmetleri alımı kolaylaştırıldı. Sendikaların talebi doğrultusunda 4-C kanun yasası gerçekleştirildi. Bugünde gelinen son noktada sendikalarımızın 50 yıldır istemediği özlemle uzak kalınmasını istediği İMF ile de son noktayı koyduk. İMF ile anlaşma yapılmamasına karşılık ülke ekonomisinin ne kadar sağlam yerde olduğunun göstergesi de, piyasaların bu olaya hiç bir tepki vermemesidir" dedi.

"ÖZELLEŞTİRME ÖNCESİ SENDİKALARIN DA GÖRÜŞLERİNİ ALDIK"

Muhalefet Partilerin tekel işçilerine destek görüntüsü adı adlında yaptıkları göstermelik eylemlerin samimi olmadıklarını vurgulayan Saraçoğlu, "Kendileri o eylemlerde boy gösterirken bir yandan kendi belediyelerinde işçi çıkarımları gerçekleştirdiler. Bu anlayışı görerek, demokratik haklarını ölçülü bir şekilde, onların malzemesi olmadan kendilerini kullandırmayarak gösteren tüm Kütahyalı işçi sendikalarımıza teşekkür ediyorum. Sendikalarımız özelleştirme ile ilgili sorunlarını, özelleştirme yapılmadan önce karşılıklı oturarak görüşülmüş ve onlarında görüşleri alınmıştır. Sendikalılaşmayı artık özel kurumların istememiyor. Buna rağmen biz mücadelemizi sürdürdük. İlimizde 2 kurum haricinde sendika çalışmaları halen devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:47:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 13:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?