2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Orman çalıştayı yapıldı

Kütahya'da, 'Sürdürülebilir Orman Yönetimi 2. Çalıştayı', Vali Şükrü Kocatepe’nin de katılımıyla Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Çalıştayda, oturum başkanı ve raportör üyelerinin seçimi, Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül'ün konuşması, Bölge Müdürlüğü'nün tanıtımı ve sürdürülebilir orman yönetimi ile katılımcılığın önemi hakkındaki bilgiler verildi.

Planlama Şube Müdürü Yusuf Yenişan tarafından Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Sürdürülebilir Orman Yönetimi Raporu'nun sunulmasından sonra üç bölümden oluşan çalıştay programının 1. bölümde orman kaynakları, biyolojik çeşitlilik, ormanların sağlığı ve canlılığı ile bölüm değerlendirilmesi, 2. bölümde ormanların üretim fonksiyonları, ormanların koruma fonksiyonları, ormanların sosyo-ekonomik fonksiyonları ve bölüm değerlendirilmesi, 3. bölümde genel değerlendirme, tartışma ve önerilerin değerlendirilmesi yapıldı.

Orman yönetiminde karşılaşılan sorunları mahallinde ortaya koymak ve ilgili taraflarla birlikte çözüm yolu aramak, ormanların sürdürülebilirliğini sağlamak ve yönetim kapasitesini geliştirmenin amaçlandığı çalıştaya Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Orman Bölge Müdürü Yüksel Gül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer ve sektör temsilcileri ile Orman Köylerinin muhtarları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 12:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?