3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Orman köylülerine seminer

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, belde belediye başkanları ve köy muhtarlarına yönelik 2007-2008 yılı Sürdürülebilir Orman Yönetimi Kriter ve Göstergeleri konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Gediz Orman İşletme Müdürü Suat Göksel Gökçayır tarafından İşletme Satış Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Sürdürülebilir Orman Yönetimi Kriter ve Göstergeleri, Ormanların Korunması ve Ormancılıkta Katılımcılığın Önemi konularıyla 2008 yılında Orman İşletme Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verildi.


Konuşmasında, yıl boyu gerçekleştirilen üretim ve diğer ormancılık çalışmaları sonunda orman köylüsüne toplam 3 milyon 100 bin TL ödendiğini söyleyen Gediz Orman İşletme Müdürü Suat Göksel Gökçayır, yapılan bu çalışmaların yanı sıra 31 Kkilometre yeni yol, 8 kilometre yangın emniyet yolu yapımı,12 Kilometre büyük dnarım ve 769 kilometre yolun bakımının yapıldığnı bildirdi.


Orman İşletme Müdürü Gökçayır, ormancılık faaliyetleriyle ilgili olarak katılımcıların görüşlerini ve orman köylerinin sorunlarını dinledi. Daha sonra orman yangınlarına değinen Müdür Gökçayır, “2008 yılının orman yangınlarıyla mücadelede kamu kurumları, belediyeler ve tüm halkın konuya duyarlılığı ve yangınların söndürülmesine yapmış oldukları katkılarıyla son derece başarılı olarak atlatılmıştır. Orman yangınları açısından önümüzdeki hassas dönemin başlamasından önce, orman yangınlarıyla ilgili alınacak tedbirleri görüşmek üzere sizlerle tekrar bir araya geleceğiz. Bu önemli toplantıya herkesin katılmasını bekliyoruz” dedi.
Toplantıya belde belediye başkanları ve köy muhtarlarından 64 kişi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 13:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?