7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

'Ormanlara bakım' seferberliği

KÜTAHYA'DA 'ORMANLARA BAKIM' SEFERBERLİĞİ

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün, kentte orman bakımı çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

Ağustos ve Eylül aylarında 2011 yılı Döner Sermaye Bütçe hazırlık çalışmaları kapsamında, Bölge Müdür Yardımcısı Cezmi Özel, Planlama ve Proje Şube Müdürü Yusuf Yenişan, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ramazan Karaca, Silvikültür Şube Müdürü Yaşar Duman ve Domaniç, Emet, Gediz, Kütahya, Simav, Tavşanlı İşletme Müdürlüklerindeki teknik elemanların katıldığı eta tespit çalışmalarına ilişkin tatbikatlar yapıldı.

Tatbikatlarda, geçmiş uygulama yılları ve 2010-2011 yıllarına ait bakım bloklarındaki plan etalarının yeterli olmaması nedeniyle gerekli silvikültürel müdahalenin yapılamadığı, grift, üç kapalı özellikle b3 ve bc3 meşcerelerinde meşcerenin ihtiyacı oranında bakım yapılabilmesi için silvikültürel eta tespiti ve plan değişiklik raporlarının ormancılık teknik icapları doğrultusunda tanzimi hususunda teknik elemanlar eğitildi ve yapılacak iş ve işlemler İşletme Müdürlüklerine talimatlandı.

Tatbikatlarda sistematik olarak alınan ve arazide aplike edilen deneme noktalarında yapılan silvikültürel eta tespitlerinde, Grift, üç kapalı özellikle b ve bc meşçerelerinde amenajman planlarında ortalama 12-20 m3 olarak verilen silvikültürel bakım etası miktarı 40-60 m3/ha. olarak tespit edildi.

KÜTAHYA'DA 'ORMANLARA BAKIM' SEFERBERLİĞİ
KÜTAHYA'DA 'ORMANLARA BAKIM' SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 11:11:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 13:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?