8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Otistik çocuklara yeni okul

ENGELLİLER PROBLEMLERİNİ VALİ KOCATEPE'YE ANLATTI

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, engellilerin engellerinin ortadan kaldırılması için toplum olarak çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Kütahya Valisi Şükürü Kocatepe’yi makamında Kütahya Sosyal Hizmetler Müdürü Muhammet Kahraman, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Sivri, Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Derneği Başkanı Nigar Kale ve çok sayıda özürlü çocuk ziyaret etti.

Kendilerini valilikte görmekten son derece mutlu olduğunu ve sevindiğini belirten Vali Şükrü Kocatepe, “Bu tür salonlar genelde sorunlara ve tartışmalara tanık olur ama böyle güzelliklere de tanık olunca bizimde çalışma şevkimiz ve heyecanımız artıyor. O bakımdan ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya Sosyal Hizmetler Müdürü Muhammet Kahraman, bu hafta nedeniyle engellilerin çeşitli sorunlarını dile getirerek çözüm bulmak için çalıştıklarını vurguladı.

Muhammet Kahraman, “Sosyal yaşantının ve fiziksel çevrenin engellilere göre düzenlenmemesi nedeniyle, engelli bireyler potansiyellerini yeterince kullanamamakta ve gündelik yaşantıda çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Engelli sorununa yaklaşımda dikkat edilmesi gereken noktalardan biri ve en önemlisi, sorunun engelli kişinin kendisinde değil, fırsat eşitsizliklerini yaratan sistemde olduğu görülmelidir. Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu nedenle; Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Çalışma Örgütü başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların konuyla ilgili, sözleşme ve düzenlemeleri bulunmaktadır" diye konuştu.

Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Derneği Başkanı Nigar Kale ise otistik çocukların eğitim ve öğretim görecekleri bir okulun olmadığını Vali Kocatepe’ye ileterek, otistik çocuklar için yeni bir okul talebinde bulundular. Vali Kocatepe ise gereken konu ile bizzat ilgilenceklerini belirtti.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Ali Sivri görme engelli vatandaşların kamu dairelerinde yeterince istihdam edilmediklerine dikkat çekerek, görme engellilerin bilgisayar sertifikası alamarını kolaylaştıracak uygulamaların deverye girmesi gerektiğini vurgulayarak, Vali Kocatepe’den bu konuda isteklerde bulundu.

Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz Çapacıoğlu ise yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarına dikkat çekerek, engellilerin toplumdan kopmamaları için vatandaşlar olarak onlara sahip çıkılması, sorunları ile ilgilenmesi ve onların topluma kazandırılması için halk olarak gereken yardımlarda bulunulması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:08:02
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 10:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?