2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Oturan müdür istemiyorm'

KÜTAHYA VALİSİ ŞÜKRÜ KOCATEPE:

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, okul müdürleleriyle yaptığı toplantıda, önemli mesajlar verdi. Kütahya'nın Ege Bölgesi'nde en iyi il olması gerektiğini düşündüğünü ifade eden ve Kütahya'nın Anadolu Beylerbeyliği'nin merkezliğini, şehzadelerin sancak beyliğini yaptığı bir il olduğunu bu bakımdan da bütün sınavlarda Kütahya'nın birinci olması gerektiğini ifade etti.

Vali Kocatepe, "Sizin bulunduğunuz konumun önemini sizlere tekrar vurgulamak için geldim. Ben nasıl ilin sorumluluğunu taşıyorsam sizlerde okullarınızın ve her öğrencinizin sorumluluğunu taşıyorsunuz. Oturarak değil, sınıflara girerek, öğretmenleri denetleyerek idarecilik yapın.Bizler bugüne kadar İlimizin eğitim öğretimini daha ileriye götürmek gençlerimizi daha iyi yetiştirmek amacıyla neler yapabiliriz bunun arayışı içinde olduk. Geçtiğimiz yıllarda hedefler gösterdik ve bu gayret, azimle öğretmenlerimiz çaba gösterdi. Okul yöneticilerimizin eğitim öğretimdeki sorumluluğu çok önemli. Eğitim öğretim okullarda yapılıyor bunun temelini öğretmenleriz üstlenmiş görünüyorsa da bence asıl sorumluluk onları motive edecek, yönlendirecek okul müdürlerimizde. Okul müdürlerimizin sorumluluğu fiziki mekanların korunması, iyileştirilmesi olarak algılanmaması gerektiğini, öğretmenlerimizin çabaları konusunda onları motive etmede özellikle öğretmenlerimizin velilerimizle, öğrencilerimizle bütünleşmesi gerektiğini daha öncede izah etmiştim" dedi.

Eksiklerin tamamlanması için yoğun çaba sarfettiklerini anlatan Vali Kocatepe, "Okul Müdürlerimizin masasını bekleyen veya okulun en geniş mekanını işgal eden, okulun fiziki mekanlarla ilgilenen kişi olmadığını ifade etmiştim. Yine bunu yineliyorum. Okul Müdürlerimiz, idarecilerimiz sabah gelirken okulların iata duvarlarının kenarındaki temizlikten başlayarak okullarını inceleyerek odalarına geçmelerini istiyorum. Okullarda okul yönetim bilincini geliştirmek için bir yönetim oluşturalım. Okul müdürlerimizin ve idarecilerimizin öğretmenlerle belirli periyotlarda toplantılar yapıp, değerlendirme almaları gerekiyor. Çünkü öğrenciye verilecek bilgide geçen 1 saniyenin geriye dönüşü yok" diye konuştu.

"Öğretmen veli ilişkilerini artırarak en iyiyi bulmaya ve yapmaya çalışalım" diyen Vali Kocatepe, "Velilerle sık sık toplantılar yaparak çocuğunun durumunu aktararak onlarında desteğini alalım. Bilinçsiz aile ortamında yetişen çocuğun başarılı olması mümkün değil. Okul aile bütünleşmesini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Geçen yıllarda olduğu gibi maddi durumları yetersiz olan çocukların kendilerine bildirilmesini isteyen Vali Şükrü Kocatepe, "Maddi durumları yetersiz olan çocukları bize bildirin. Bu konuda da devlet imkanları ve hayırsever imkanlarla destek olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:37:02
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 18:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?