29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Oturarak yöneticilik olmaz'

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, okul müdürleriyle yaptığı toplantıda sert konuştu. Vali, “Geçen yılki temponuz yüksek olmadı. Temponuzu yükseltin, sizlerden başarı bekliyorum. Oturarak yöneticilik olmaz” dedi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde ilköğretim okulu ve lise müdürleriyle toplantı yaptı. Geçen eğitim ve öğretim yılının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Şükrü Kocatepe zaman zaman okul müdürlerine sert uyarılarda bulundu. Kütahya’nın eğitimde başarılı yerlere gelmesi için okul yöneticilerine ve öğretmenlere çok iş düştüğünü kaydeden Vali Kocatepe şunları söyledi:

“Geçen yıl ki performansınız iyi değildi. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında temponuzu yükseltin. Sizlerden daha yüksek bir performans, daha fazla başarı bekliyorum. Oturarak yöneticilik olmaz. Sadece öğrenci kayıt etmekle de yöneticilik olmaz. Öğrencilerle her zaman ilgileneceksiniz. Milletimizin istenilen mertebeye ulaşması çalışmalara bağlıdır. Sadece öğrenciler çalışmaz, öğretmenler de çalışır. Sadece öğrenciler kütüphaneye gitmez, öğretmenler de gider, gitmelidir. Yeni eğitim-öğretim yılında Kütahya olarak daha çok başarılı olmalıyız. Temponuzu artırarak ülke genelinde ilk 3’e girmeliyiz. Okula sahip çıkılsın. Öğrenciler her yönüyle takip edilmeli. Okullarda bir yönetim oluşturulsun, velilerle sık sık buluşun, ‘sadece para istemek için veli çağrılıyor’ imajı silinsin.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 12:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?