29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Özçelik'e, Yunus Emre ödülü

Eskişehir Sanat Derneği tarafından 'Yunus Emre ile ilgili nitelikli araştırma kitaplarının sayısını artırmak' amacıyla her yıl tertiplenin 'Yunus Emre araştırma ödülü'ne bu yıl 20 yıldır Kütahya'da yaşayan Şair-Yazar Mustafa Özçelik layık görüldü.

4. Eskişehir Yunus Emre Şiir Buluşması kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren programın ilk gününde Yunus Emre şiir yarışması ve araştırma ödülü plaket töreni yapıldı.

Buna göre Caner Ocak, 4. Yunus Emre şiir yarışmasında birinciliğe ödülüne layık görülürken, Yunus Emre şiir ödülü Metin Altınok’a ve daha önceki yıllarda Vecihi Timuroğlu ve Doğan Aksan’ verilen Yunus Emre Araştırma Ödülü ise bu yıl Mustafa Özçelik’in Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından yayımlanan “Bizim Yunus” isimli kitabına verildi.

Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner, yaptığı konuşmada amaçlarının Yunus’u çağdaş bir düşünce önderi olarak gördüklerini, böyle bir bakışla günümüze taşımak istediklerini ve bu doğrultuda hazırlanan eserlere ödül verdiklerini belirtirken, ödüle hak kazanan Mustafa Özçelik de, “Yunus her dem aramızda olan ve fikirleriyle bize yol gösteren bir gönül eridir. Yazarlık hayatım boyunca onun ışığını hep içimde hissettim. Onun memleketinde yine onun bir hemşehrisi olarak böyle bir ödüle layık görülmem beni çok mutlu etmiştir”dedi.

Özçelik'in ödülü Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner tarafından takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?