2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Özleblebici istifa etti

AK Parti Kütahya İl Başkan Vekili İsmail Dayıoğlu, aday tanıtım toplantısında Belediye Başkanı Mustafa İça'nın adını anons etmeyi unutan program sunucusu ve İl Başkan Yardıcısı Murat Özleblebici'nin görevinden istifa ettiğini söyledi.

Dayıoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Özleblebici'nin unutkanlığını 'affdilemez' özellikte bir hata olduğunu ifade etti.

Dayıoğlu, şunları kaydetti: "AK Partimiz 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Yerel Yönetimler seçimlerine il-ilçe ve beldelerin tamamında eksiksiz olarak katılmaktadır. Adayların tespiti sırasında da büyük özen gösterilmişti.21 Şubat Cumartesi günü de Belediye Kültür Sarayı'nda milletvekillerimiz ve bütün adaylarımızın katıldığı bir 'aday tanıtım programı' düzenlenmiştir. Maalesef planlanan program akışı içinde, takdimcinin yaptığı hata sonucu, Belediye Başkanımız Mustafa İça’nın adının okunması ilk sırada değil de sona bırakılması, Mustafa İça’nın protestolarına sebep olmuştur. Bu tavır çevrede bulunan ve toplantıyı sabote etmek isteyen kişiler tarafından da destek görmüştür. Neyse ki, Milletvekilimiz Soner Aksoy’un da gayreti ile salondaki birlik, bütünlük sağlanmış programa devam edilmiştir. Programın takdimcisi de yaptığı hata ile ilgili bütün sorumluluğu üzerine almış ve yönetim kuruluna istifasını sunmuştur.

Adayların tanıtımı sırasında yapılan hatanın 'affedilemez' özellikte olduğunu biliyoruz. Ama buna karşı konan aşırı tepkiyle de salonda bulunan misafirlere ve Kütahya halkına karşı da 'büyük saygısızlık' yapıldığını düşünüyorum. Kütahya’mızın, yapılan yatırımlar, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, şehircilikte veya kültür sanatta yaptığı atılımlarla değilde, bu tür, istenmeyen olaylarla ulusal medya ya taşınması bizleri derinden üzmüştür. Kış şartları içinde ilçe ve Beldelerden gelerek programa iştirak eden adaylarımıza ve Kütahya halkımıza teşekkür ediyorum.Yaşanan olaylardan dolayı da üzgün olduğumun bilinmesini istiyorum."

AK Parti'nin Cumartesi günü gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında, program sunucusu Murat Özleblebici'nin Belediye Başkanı Mustafa İça'nın adını anons etmeyi unutunca, İça ve taraftarları salonu terk etme eylemini yürürlüğe koymuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 16:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?