2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Panayır gibi kermes

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Cumhuriyet ilköğretim Okulu Okul Aile Birliğinin düzenlediği gıda kermesi renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet ilköğretim Okulu Okul Aile Birliğinin okula gelir amacıyla düzenlediği gıda kermesinde öğrenci anneleri okulun bahçesinde sacın üzerinde pişirdikleri gözleme ve yufkalar ile diğer annelerin evlerinde yaptıkları, kek, pasta, börek, yaprak sarması ve el işi malzemeler öğretmen ve öğrenciler tarafından kermes alanında satışa sunuldu.

Ayrıca Pazaryerine kurulan stantta öğretmen ve öğrenciler tarafından ekmek arası köfte ve ayran satıldı. Bu arada Cumhuriyet ilköğretim Okulu folklor ekibinin kermes alanında sunduğu folklor gösterisi halk tarafından büyük beğeni topladı. Kermes halk tarafından büyük ilgi görürken, yufka, gözleme, köfte, pasta ve kekler kısa zamanda tükendi.

Kermes hakkında bilgi veren Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahman Akyıldız ’’ Okul Aile Birliği olarak okulumuzun eksik olan araç ve gereçlerini temin etmek, ayrıca fakir öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlediğimiz gıda kermesi için günler öncesinden hazırlıklara başladık. Velilerden, çeşitli kuruluşlardan ve halkımızdan temin ettiğimiz malzemelerle okul bahçesine kurulan saclarda öğrenci annelerimiz büyük bir özveri örneği göstererek saatlerce bu sıcakta ateşin başında gözleme ve yufka pişirmişler, idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz ise yufka, gözleme, köfte, pasta ve kek satarak kermesimize büyük destek vermişlerdir. Kermes amacına ulaşmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi

Gıda kermesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz ve Çok Programlı Lise Müdürü M.Ali Özdemir ziyaret ederek alış veriş yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?