7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Pancar üreticisine iyi haber

AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANI KAMİL SARAÇOĞLU:

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, pancar kotasının 50 bin ton daha artırılması için Ankara'da bir dizi temas gerçekleştirdiklerini söyledi.

Saraçoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün kotanın arttılması için gerekeni yapacağını ifade ettiğini bildirdi.

Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi pancar Kütahya’mızın önemli tarım ürünlerinden biridir. Aynı zamanda Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar ve Tavşanlı bölgesinde yetişen pancar bölgenin, hatta Türkiye’nin en kaliteli ve şeker oranı en yüksek, yüzde 22 ler civarında şeker oranı olan pancarıdır. Fakat maalesef 2009 yılının sonunda Kütahya Şeker Fabrikamızın şeker kotası 2010 yılı için 38 bin tondan 32 bin tona düşürülmüştür. Bunun pancar karşılığı 45 bin ila 50 bin arasındadır.

Biz bu kota eksiltmesini öğrenince hemen Sanayi Bakanımız Nihat ERGÜN Bey’den randevu talebinde bulunduk ve kendisiyle bu konuyu değerlendirme isteğimizi bildirdik. Önceki gün aldığımız randevuya Milletvekillerimiz Hasan Fehmi Kinay, İsmail Hakkı Biçer, İl Genel Meclisi Başkanımız Şükrü Nazlı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanımız Mustafa Yenipazar, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Abdullah Güngör, Aslanapa Belediye Başkanımız Asaf Akar, Altıntaş İlçe Başkanımız Ferit Karabulut, Şeker Fabrikası Genel Koordinatörü Basri Haser, Şeker Fabrikası Mühendisi Hakan Demirkan, Pancar Kooperatifi Başkanı Ahmet Genç, Çayırbaşı Belediye Başkanı Kadir Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Kızılcaören Belediye Başkanı Arif Özkoşar, Hacıkebir Belediye başkanı Ömer Öztürk, Aslanapa Ziraat odası Başkanı Şaban Yel, Yalnızsaray köyü muhtarı Halil Ocak ve Altıntaş eski ilçe Başkanı Zabit Tatar’ın katılımlarıyla geniş bir heyet olarak iştirak ettik.

Bakanımızın büyük ilgisiyle karşılanan heyetimiz konunun Kütahya için ehemmiyetini Bakanımıza açıklamış bulunmaktadır. Toplantının neticesinde Bakanımız bizi gayet iyi anladığını ve kotanın 50 bin ton artırılması noktasında gerekeni yapacağını tarafımıza bildirilmiştir .İlimiz kotasının yeniden eski haline getirilerek 50 bin ton arttırılması ile 200 Kütahyalı işçi kardeşimiz, bir ay daha fazla çalışma imkanına kavuşacaktır. 200 ailenin bir ay geçinmesi demek 800 kişinin bir aylık ihtiyacının sağlanması demektir. 50 bin pancar kotasının nakliye bedeli 600 bin TL’dir. Bu 60 kamyoncu esnafının bir yıl geçimini sağlaması demektir. 50 bin pancar kotası köylerde en az 250 ailenin istihdamı demektir. Bu da kişi başına 1000 köylü kardeşimize iş imkanı anlamına gelir.

Bu ve buna benzer birçok getirinin Bakanımıza uygun bir dille anlatılması neticesinde Sanayi Bakanımız Nihat Ergün kotanın istediğimiz rakama getirilmesi için gerekeni yapacağı sözünü vermiştir."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 16:56:01
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?