3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Pazarcıların korsan satıcı isyanı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde pazarcılar dışarıdan gelerek hafta arasında meyve sebze satan satıcıları protesto etmek amacıyla iki saat meyve sebze sergilerini açmadılar.

Belediye zabıtalarının sergi açmaları konusundaki uyarılarını da dinlemeyen pazarcılar, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş ile görüşmek istediklerini belirttiler.

Bu taleplerinin kabul edilmesi üzerine Belediyeye giden pazarcı temsilcileri, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş’ı makamında ziyaret ederek “ Hafta arasında dışarıdan gelen satıcıların üç kuruş aşağı meyve sebze satışı yapması yüzünden bizler pazarda doğru dürüst satış yapamıyoruz. Bu sıkıntılar ürünün bollaştığı ve fiyatlarının düştüğü bu aylarda olmaktadır. Bu dönemlerde çevre il ve ilçelerden hal ve kabzımal parası dahi ödemeyen üretici, tarlasından aracına karpuz, incir veya üzüm yükleyip pazar harici ilçemize gelerek bizim satış rakamlarımızın altında fiyattan ürününü satmaktadır.

Tabi ki vatandaşta ucuz malı tercih ediyor. Bu arada çetin kış şartlarında karda buzda kelle koltukta gelip pazarda sergi açan, kira veren, vergi veren bizler hafta arasındaki satışlar yüzünden pazarda satış yapamıyoruz. Biz pazara dışarıdan satış yapmaya gelenlere bir şey demiyoruz. Pazara dışarıdan satış yapmaya gelecekler yaz kış her zaman gelsinler. Ürün ucuzladığı zaman üstelik hafta arasında gelip bizim işimize ket vurmasınlar. Bu satıcılar kış aylarında semtimize bile uğramıyor. Yine buranın çevre esnafı en zor şartlarda Hisarcık halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Pazarcı esnafımızın kalkınmasını istiyorsak hafta arasında satış yapılmasın. Satış yapanlar korsan satıcı“ dediler.

Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, “ Biz burada Hisarcık halkını temsil ediyoruz. Belediye olarak haftada bir gün kurulan pazarımıza daha fazla satıcı gelsin, böylelikle de halkımız taze ve ucuz meyve ve sebze yesin istiyoruz. Şimdi sizler gidin serginizi açın. Aranızdan temsilci seçin yarın bu konuyu encümenle beraber tartışalım “ diye konuştu. İki saatlik protestonun ardından pazarcıların meyve sebze sergilerini açtıkları görüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 11:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?