29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Pazarlar'a 'meyve borsası'

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, meyve alımı 'borsa' kurulacağı bildirildi.

7 bin ton kiraz ve 15 bin ton vişne rekoltesinin bulunduğu İç Ege'nin meyve ambarı Pazarla'da kaymakamlık ve belediyenin ortak çalışmaları sonucunda meyve borsası yine kuruluyor. Pazarlar Kaymakamlığı'nda yapılan Tarımsal Koordinasyon Toplantısı'na Kaymakam Önder Bozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Torun, Garnizon Komutanı Ahmet Korukcu, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri yetkilileri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.


Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Tarımsal Koordinasyon Toplantısı'nda Pazarlar ilçesi ve bağlı belde ve köylerin ürettikleri meyvelerin satımında yaşanan sıkıntılar konuşulduğu ve bu sıkıntıların çözüme kavuşturulması adına çözümler üretildiği belirtildi. İlki geçen yıl kurulan Meyve Borsası'nın bu yılda kurulacağı bildirildi.
Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, alınan kararların en önemlisi müstahsil fişlerinin kesilmesi ve geçen yıl olduğu gibi meyvelerin belediyenun göstermiş olduğu kiraz ve vişne festival alanının alım merkezine dönüştürülerek, ilçede sadece bir yerde meyve alınmasının gerektiğini ifade etti. Torun, ilçede alım merkezinin oluşturulması ile meyve borsasının oluşturulması ve üreticinin mağduriyetinin önlenmesi amaçlandığını vurguladı. Torun, "Geçen yıl ilk kez kurulan alım merkezinin faydalarını üreticimiz fazlası ile gördü. Hiçbir dolandırıcılık vakası görülmedi ve ürünlerimiz hak ettiği değere yakın fiyatlarla satıldı. Ayrıca yıllardır mağdur olan kiraz ve vişne üreticisinin alım merkezi ile dolandırılması önlemek, emniyet güçleri ve maliye ekiplerince firmaların kontrollerinin daha kolay yapılabilir. Vatandaşlarımız kazanacaksa bizler kaybetmeye hazırız. Meyve merkezini oluşturmamızın hiçbir siyasi beklentisi olmadan oluşturuyoruz" dedi.
Meyve alım merkezine gitmek istemeyen firma veya komisyonculara 'kabahatler kanunu'nun ilgili maddelerince işlem yapılacağı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 16:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?