29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Pazarlar'a MYO kurulacak

Pazarlar ilçesine, 4 yıl aradan sonra tekrar Meslek Yüksekokulu açılacağı bildirildi.

Pazarlar Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenleri için Pazarlar İlçesine gelen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce İlçe halkına 3 bölüm ve çift eğitim sözü verdi.

Tören’de konuşma yapan pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “İlçemiz kaybettiği bir değer olan Meslek Yüksekokulu'nu geri kazandırmak için büyük çaba sarf ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu güne Meslek Okulumuzu İlçemize geri kazandırmak için birçok projeler ürettik. Bazılarında başarılı olduk, bazılarında ise başarısız olmadık. Ama bizler yılmadan yolumuza devam ederek hedefimize ulaştık. Bu konuda bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim. Temelini atacağımız Meslek Yüksekııkulu binasının temeli 442 metre kare olup binanın tamamı 1768 metre kare kapalı alana sahip olacak ve dört kattan oluşuyor. Meslek Yüksek Okul binası 200 gün içersinde tamamlanarak Belediyemize teslim edilecektir. Temel atma törenine katılan başka DPÜ Rektörü Güner Önce’ye olmak üzere katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

Pazarlar Kaymakamı Tarık Açıkgöz ise, “Bu gün ilçemizde eğitim ve öğretim alanında tarih boyunca gerçekleşen adımlara bir yenisi ekleniyor. Pazarlar Meslek Yüksekokulumuz İlçemize kazandırılıyor. İlçemize gelecek olan gençlerimiz bizlerin hemşerilerimiz olacaklardır. Halkımızdan Meslek Yüksek okulumuz için yardımların devam etmesini bekliyoruz. Pazarlar Meslek Yüksekokulumuzun İlçemize kazanılmasında emeği geçen başka DPÜ Rektörü Güner Önce’ye ve herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr Güner Önce, “ Siz Pazarlarlı hemşehrilerim Meslek Yüksekokulu için çalıştınız. Birlik ve beraberlik içersinde başta Belediye Başkanınız olmak üzere çok çalıştınız. Üniversitemizin koymuş olduğu kriterleri yerine getirerek Meslek Yüksek Okulunuzu hak ettiniz. Önümüzdeki yıl 3 bölüm ile Meslek Yüksekokulumuzu açacağız. Her Bölüm altmış öğrenci ile toplam 180 öğrenci yapar. Bunun ikinci öğretimi ile birlikte 360 öğrenci yapar. İkinci yıl bu sayı 720’ye çıkar ve Pazarlar ayrı bir hava getirir. Ayrıca Üniversite olarak ta desteklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’nin konuşması sonrası Pazarlar Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun tarafından Rektör Önce’ye Pazarlar hanımlarının göz nuru el dokuması kilim hediye edil.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’nin Pazarlar’a verdiği desteklerden dolayı İlçenin en önemli Bulvarlarından birine Pazarlar Belediye Meclisince Prof. Dr. Güner Önce adı verildiği bildirildi. Bulvarın açılışını DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce yaptı.

Prof. Dr. Güner Önce, halk ile birlikte yürüyerek Pazarlar Meslek Yüksekokulu kampus alanında düzenlenecek olan temel atma törenine geçti. Pazarlar Meslek Yüksekokulu Kampus alanında yapımına başlanan Meslek Yüksek Okul binasının temeli 442 metre kare olup binanın tamamı bin 768 metrekare kapalı alana sahip olacak ve dört kattan oluşacağı ve 200 gün içinde anahtar teslim yapılarak teslim edileceği bildirildi.

Yapımına başlanan Pazarlar Meslek Yüksek Okulu binasına ilk harcı törenle DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce tarafından atıldı. Burada konuşma yapan Rektör Önce, “ Biri hazır olan ve birinde yapımına devam eden iki bina Pazarlar Meslek Yüksemokulu'nda önümüzdeki yılki 3 bölüm için yeterli olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 12:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?