30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Pazarlar'da ağaçlandırma seferberliği

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Orman Haftası ve Ağaç Bayramı çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. 

Sofular İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende, şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende konuşan Kaymakam Önder Bozkurt, dikilen ağaçlar geleceğin teminatı çocuklarla birlikte büyüyeceklerini belirterek, başlatılan seferberlikle ağaç dikiminin çoğalacağına inandığını söyledi. 

Bozkurt, ''Çocuklarımız ağaçlarını diktikten sonra bahçeye çıkacaklar, oynayacaklar. Burada görev öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamamız gerekiyor. Sadece okullarda değil bir çok yerde ve kurumlarda ağaçlar dikilecek. Dikeceğimiz fidanların sulama ve bakım işlerinin takip edilmesi büyük önem arz etmektedir. Ormanların çoğaltılmasında bizlerin katkısının çok önemli olduğunu asla unutmamalıyız" dedi. 

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ağaçlandırma bilincinin yaygınlaştırılması için ilköğretim ve lise öğrencileri tarafından ormanın önemi, fidan dikimi, çevrenin korunması temalarını içeren resim, afiş ve dövizler, okullara, kurumlara ve bazı iş yerlerine asıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?