3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Pazarlar'da dev alt yapı hamlesi

PAZARLAR'A ASIRLIK KENTSEL ALT YAPI PROJESİ

Kütahya’nın Pazarlar Belediyesi'nin 100 yıl boyunca kanalizasyon hatlarında sorun yaşanmaması için hayata geçirmeye çalıştığı dev alt yapı çalışmalarına start verilmesi için son aşamaya geldiği bildirildi. Pazarlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrolörlüğünde başlayacak olan proje, yüzde 75’i İller Bankası hibe fonundan olup geri kalan yüzde 25’i İller Bankası kredisi ile yapılacağı ve Pazarlar Belediyesi Kentsel Altyapı projesinin uzunluğu 30 bin metre olduğu açıklandı.

Pazarlar Belediyesi Kentsel Altyapı Projesi, İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğünce onaylanarak çalışmalara hız verildi. Yüzde 75’i İller Bankası hibe fonundan geri kalan yüzde 25’lik bölüm ise İller Bankası Kredisi ile yapılacak olan Pazarlar Belediyesi Kentsel altyapı projesi arazi incelemesi için İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğünden ekipler gelerek incelemelerde bulundular. İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nden İnşaat Baş Mühendisi Deniz Ersoy, İnşaat Mühendisleri Zekeriya Kurt ve Nuri Şan tarafından arazi ve proje incelemeleri yapıldı.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “İlçemizin 100 yıl boyunca kanalizasyon hatlarında sorun yaşanmaması için kentsel alt yapı projesini hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğünce onaylandı. Daha önce yüzde 75’i İller Bankası hibe fonundan onaylanan projenin geri kalan %25’lik bölümü isi İller Bankası kredisi ile tamamlanacaktır. İhale çalışmaları devam eden Pazarlar Belediyesi Kentsel altyapı projesinin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için görevimizin başındayız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:46:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 10:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan IP: 88.251.220.xxx Tarih : 15.10.2009 22:35:20

PAZARLAR BELEDİYESİNİ KUTLUYORUM. DARISI DİGER İLÇELERİMİZİN BAŞINA,  ALT YAPI OLMADAN ÜST YAPI OLMAZ. KANALİZASYONU SOKAKTAN AKAN KÜTAHYA'DA KÖYLER VAR. KÖY HİZMETLERİ VE İL ÖZEL İDARESİNİ HİZMETTE GÖRMEK İSTİYORUZ. YOLSUZ,KANALİZASYONSUZ, SUSUZ KÖY KALMASIN. KALKINMA KÖYDEN BAŞLAR.