7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Pazarlar'da hedef bin öğrenci

PAZARLAR'DA HEDEF BİN ÖĞRENCİ

Kütahya Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı ilçesinde faaliyet gösteren Meslek Yüksekokulu'nda bin öğrenci hedeflediklerini bildirdi.

2009–2010 eğitim döneminde gıda, iklimlendirme ve pazarlama teknoloji bölümlerinde 100’ü aşkın öğrenciyle eğitime başlayan okula DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’nin 2010–2011 eğitim dönemi için meyve-sebze işleme teknolojisi bölümü söz verdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ahmet Torun, yeni bölümün hizmete girmesiyle okuldaki öğrenci sayısının 300’e yükseleceğini, ancak ilçe olarak hedeflerinin bin öğrenci olduğunu kaydetti.

Eğitime katkı amacıyla İller Bankası'na 1 milyon liranın üzerinde borçlanarak ilçesine modern bir Meslek Yüksekokulu kazandıran Türkiye’nin ilk ve tek ilçesi olduklarının altını çizen Torun, Pazarlar halkının bunun mükâfatını ilerde alacağını söyledi.

İç Ege’nin şirin ve mütevazi ilçesi Pazarların alt yapısının bin kişilik öğrenci kapasitesine uygun bir biçimde şimdiden şekillendirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ahmet Torun, yüksek öğrenimlerini ilçesinde sürdürmek isteyen gençlere her türlü kolaylığı göstermeye devam ettiklerini kaydetti.

Pazarlar halkının üniversite öğrencilerine ana baba şefkatiyle yaklaştığını ifade eden Torun, “ Pazarlar halkı üniversite öğrencilerini kendi evladından ayırmıyor” dedi.

PAZARLAR'DA HEDEF BİN ÖĞRENCİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 10:36:01
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 01:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?