2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Pazarlar'da kahvehaneler boşaldı

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde sigara yasağının başladığı 19 Temmuz Pazar gününden sonra Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında oluşturulan denetim ekibi tarafından, tüm ortak kapalı alanlar, restoran, kahvehane, kafe ve eğlence yerlerinde yapılan denetimlerde yasağa uyulduğu ve özelikle kahvehanelerin boş olduğu gözlendiği bildirildi.

Sigara yasağının kapsamının genişletilmesi ile özellikle kahvehanelerin müşteri kaybettiği gözlendi. Dumansız hava sahası uygulaması kapsamında alanı genişletilen ve kamuya açık tüm kapalı alanlarda yasaklanan sigara halkın açık alanlara yönelmesine sebep oldu. Birçok kahvehane kapı önüne sandalye çıkararak müşteri kaybetmeyi önlemeye çalışırken, bazı işletmeciler ise işlerin aniden azalması sebebiyle kapılarına kilit vurmaya hazırlanıyor. Sigara içmeyen vatandaşlara büyük rahatlık sağlayan uygulamanın ilerleyen dönemlerde halk tarafından daha da anlaşılması bekleniyor.

Denetlemeler esnasında sigara yasağına uyulduğu görülürken, özellikle kahvehanelerin içerisinde müşterinin yok denecek kadar azalması, bunun yanında tiryakilerin kahvehane önüne oturması dikkat çekti.

Sigara yasağının başlamasıyla birlikte müşterileri azalan kahvehane işletmecileri, yasağın tekrar gözden geçirilmesini istiyor. Kahvehanede okey oynayan vatandaşlar, oyun arasında sigara molası verip dışarıda sigarasını içtikten sonra tekrar oyuna başlayarak, yasağa çözüm getirmeye çalışıyor. Yasağa tepki gösteren vatandaşlar, "Yasağa uyuyoruz, yaz ayı olduğu için dışarı çıkıp sigaramızı içiyoruz. Kış aylarında bunu nasıl yapacağız" dedi.

Hem oyun oynayıp hem sigara içmek isteyen vatandaşlar ise, kahvehane dışına kurulan masaları kullanırken, yazın bu yasaya uyduklarını ancak kışın ne yapacaklarını ise kara kara düşünmeye başladıklarını belirtti.

Sigara yasağının başlaması nedeniyle CHP Lideri Deniz Baykal'a seslenen vatandaşlar, “CHP her yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor. Bu yasayı neden götürmüyor” diye tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise yasayı destekliyor.

Kahvehane sahipleri ise, “Sigara yasağının başladığı 19 Temmuzdan itibaren sigara tiryakileri kahvehanenin içine girmez oldu. Artık tiryakiler çay, kahve ve sigarasını kahvehanenin önünde içiyor. Kış mevsiminde ne olur bilmiyoruz. Bu durumda kışın müşterilerimizin azalacağı muhakkak “ diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?