2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Pazarlar'da MYO heyecanı

Kütahya’nın Pazarlar ilçeside, yaklaşık 4 yıldır mücadelesini verdiği Pazarlar Meslek Yüksekokulu'nu ilçeye geri kazandırma çalışmalarının başarıya ulaştığı bildirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Güner Önce Pazarlar Meslek Yüksekokulu kampusun de ve yapımı tamamlanan okul binasında incelemelerde bulundu. Rektör Önce, İnceleme sonrasında inşaatın amacına uygun yapılarak çok güzel olduğunu belirtti.

Pazarlar Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenleri için İlçeye geldiğinde Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce İlçe halkına 3 bölüm ve çift eğitim sözünü tekrarladı. İlçe halkı, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’yi karşıladılar.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun ve kalabalık bir vatandaş topluğu katıldı.

Törende konuşma yapan Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, “İlçemiz kaybettiği bir değer olan Meslek Yüksek Okulunu geri kazandırmak için büyük çaba sarf ediyor. Bu konuda bizleri destekleyen herkese teşekkür ederim. Meslek Yüksek Okul binamız tamamlandı. 2009–2010 Eğitim öğretim yılının başlamasını iple çekiyoruz. Öğrencileri misafir etmenin gururunu yaşamak istiyoruz İlçemize teşrif eden DPÜ Rektörü Sayın Güner Önce’ye ve katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr Güner Önce, “ Siz Pazarlarlı hemşehrilerim Meslek Yüksekokulu için çalıştınız. Birlik ve beraberlik içersinde başta Belediye Başkanınız olmak üzere çok çalıştınız. Bu yıl 3 bölüm ile Meslek Yüksek Okulumuzu açacağız. Her Bölüm altmış öğrenci ile toplam 180 öğrenci yapar. Bunun ikinci öğretimi ile birlikte 360 öğrenci yapar. İkinci yıl bu sayı 720’ye çıkar ve Pazarlar ayrı bir hava getirir. Ayrıca Üniversite olarak ta desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’nin konuşması sonrası İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun tarafından Rektör Önce’ye Pazarlarlı hanımlarının göz nuru el dokuması kilim hediye edildi. Daha sonra DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ilçeden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?