3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Pazarlar'da ücretsiz göz taraması

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, belediye ve Uşak Göz Hastanesi Mobil Göz Kliniği işbirliği ile vatandaşlara ücretsiz göz taraması yapıldığı bildirildi.

Uşak Göz Hastanesi Başhekimi ve Mobil Klinik Uzman Göz Doktoru Erol Uysal, ücretsiz göz taramasında halkın göz sağlığı bilincinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Uşak Göz Hastanesi’nin 'Vatandaş ile Göz Göze' projesi kapsamında verilen sağlık hizmetinde günde ortalama 400-500 hasta muayene edildiğini belirten Erol Uysal, Göz Teknisyeni Ayşen Çokakoğlu Taşçı, Mobil Klinik Sorumlusu Esin Kaçar Tülü, Hizmetli Erol Yılmaz ve şoför Mustafa Çetinkaya’dan oluşan beş kişilik ekiple hiç durmadan çalıştıklarını ifade etti.

Uysal, "Hastanemizin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yapılan uygulama 1yıldan bu yana sürdürülüyor. Tam donanımlı Mobil Kliniğimizde Göz Tansiyonu, Göz kırma kusurları, hipermetrop, miyop, astigmat gibi göz kusurları varsa teşhis edilerek vatandaşlara yönlendirmede bulunuyoruz" dedi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, "Uşak Göz Hastanesi'nin ilçemizde yaptığı göz taramalarında ameliyat olması gereken vatandaşlarımız belediyemizin araçları ile ücretsiz olarak Uşak Göz Hastanesinin Uşak’taki merkezlerine gönderilecek ve burada ameliyatları gerçekleştirilecektir. Fakir vatandaşlarımızın ameliyat masrafları ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın memnuniyetini kazanan bu yararlı projelerinden dolayı Uşak Göz Hastanesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 11:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?