2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Pazarlar'da yeni meclisten ilk toplantı

Pazarlar Belediyesi’nde Yeni Meclisi İlk Toplantısı Yaptı

Yerel seçimlerin ardından Kütahya’nın Pazarlar Belediyesi’nde Başkan Torun yeni meclis üyeleriyle birlikte ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Meclis Başkan Vekillikleri, Kâtip Üyelikler, Encümen Üyeliği ile Komisyon Üyeliklerinin de seçimlerinin yapıldığı Pazarlar Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı AK Partili Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’un konuşmasıyla başladı.

Başkan Torun, belediye meclis üyelerinin toplantıya eksiksiz katılmalarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Pazarlar Belediyesinde birlik ve beraberlik içersinde çalışacaklarını” söyleyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Pazarlar ilçesinin gelişimi ile güzelliğine olabilecek her türlü projeye, düşünceye ve fikre açık olduklarını kaydeden Başkan Torun, “Projeler ister belediye ekipleri tarafından hazırlansın, isterse belediye meclisi üyeleri tarafından hazırlansın bu projeleri birlikte yaşama geçireceğiz. İlçemiz siz değerli belediye meclis üyesi arkadaşlarım ve çalışanlarımızla birlikte imar edeceğiz. Ayrıca meclis üyesi arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsun ilçemizin tarımda, sanayide, kültürel ve ekonomik alanda gelişip kalkınması için her türlü görüşü bizim için çok kıymetlidir. Amacımız ilçemizin her türlü alanda hak ettiği yeri almasıdır. Bu konuda el birliği yaparak bir birimize yardımcı olacağız. Birbirimizi üzmeden ve kırmadan yapacağımıza inanıyorum. Milletin verdiği bu karara saygımız sonsuz. Hepimizin amacı bu kente en iyi hizmeti yapmak. Kentimizi geliştirmek ve burada yaşayan vatanına milletine bağlı, ülke bütünlüğünü özümsemiş herkese hizmet amacındayız. Şehrin planlı ve imarlı bir şekilde gelişmesi bu meclisin yapacağı çalışma ile gerçekleşecek. Burada hepimize sorumluluklar düşüyor. Bu amaçla birlik beraberlik içinde el ele verip en iyi hizmetleri yapacağız. İçimizde belediyecilik bakımından deneyimli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanacağız. Biz de geride kalan beş yıllık süre içinde büyük tecrübe kazandık. Kesinlikle borçluyuz demeyeceğiz el birliğiyle hep beraber ilçemizi ayağa kaldıracağız. Tüm bu hizmetleri yaparken de belediyeyi her türlü siyasi argümanların dışında tutacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında çalışan personelin de yüreğine su serpen Başkan Torun, “Hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin amacı Pazarlar’a hizmet etmektir. Bunun için bu göreve ikinci kez talip olduk. Biz istiyoruz ki, Pazarlar ile ilgili alınan tüm kararlar mutabakatla alınsın. Bu işleri birlikte başaralım ve birlikte göğüsleyelim. Biz siyasi gelecek kaygısı içinde değiliz. Ben personel arkadaşlarla yaptığım toplantıda da aynı konuyu dile getirdim. Biz hem işçi hem de memur kıyımına gitmeyeceğiz ve arkadaşlarımız arasında kutuplaşmaya gitmelerine izin vermeyeceğiz. Biz burada ekip ruhu ile 5 yıldır çalışıyoruz. Hiç kimseye haksızlık yapmadık. Adaletli olmayan payidar olamaz diye bir atasözü var. Biz adaletli olacağız. Hizmet ederken herkesin gönlüne gireceğiz. Geçen 5 yılda işçi ve memurlara hiçbir şekilde adaletsiz davranılmadığı gibi önümüzdeki 5 yılda da adaletli davranılacaktır. Pazarlar Belediyesi çalışanları ve meclis üyeleri ile birlikte İlçemizi ayağa kaldıracağız. El ele, gönül gönüle verip biz bu yükün altından birlikte kalkacağız” dedi.

29 Mart yerel seçimleri sonrasında ilk meclis toplantısını Başkan Ahmet Torun’un başkanlığında gerçekleştiren Pazarlar Belediye Meclisi’nin görev dağılımı ise şu şekilde oluştu. Meclis Birinci ve İkinci Başkan Vekillikleri: Hasan Girgin ve Kemal Erdinç, Belediye Meclis Kâtip Üyeleri: Mahmut Bektaş, Fahri Karataş, Belediye Encümen Üyelikleri: Mahmut Madak ve Muzaffer Günal, İmar Komisyonu Üyelikleri: Hasan Girgin, Mahmut Bektaş, Mehmet Gündüz, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelikleri: Mahmut Madak, Kemal Erdinç, Hakkı Akdoğmuş
9 üyeden oluşan Pazarlar Belediyesi meclisin 6 üyesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 3 üyesi de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) listesinden oluşuyor.
 

..
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 12:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?