7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Pazarlar'ın şebeke suyu temiz

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, içme suyu şebekelerinden alınan su numunelerinin Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve İzmir Halk Sağlığı Laboratuarında ileri tetkik ve tahliller sonucunda bakteri, arsenik, bor ve ağır metallerin insan sağlığına zarar vermeyecek düzeyde olduğu raporla tespit edildiği bildirildi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, şebeke sularının her yıl bakteri, arsenik, bor ve ağır metal analizlerinin yapıldığını söyledi.

Başkan Torun "Şebekeden verilen içme suyu otomatik klorlama ve ilaçlama cihazlarıyla dezenfekte edilmektedir. Ayrıca Toplum Sağlığı Merkezi Çevre sağlık teknisyenliğince her ay bakteriyolojik ve kimyasal tahliller yapılmaktadır. Bir süre önce " İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik gereği " ilçemiz şebeke suyundan alınan numuneler bakteri, arsenik, bor ve ağır metal analizleri yapılmak üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve İzmir Halk Sağlığı Laboratuarına gönderilmişti. İleri tetkik ve tahliller neticesinde bakteri, arsenik, bor ve ağır metallerin insan sağlığına zarar vermeyecek düzeyde olduğu tespit edildi. Son derece sağlıklı olan şebeke suyunu halkımız gönül rahatlığı ile içebilir" dedi

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 14:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?