7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Pedallar çocuklar için dönüyor

'PEDALLAR DUMLUPINARLI ÇOCUKLAR' İÇİN DÖNÜYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde 118 çocuğu bisiklet sahibi yapmak için İzmir'den yola çıkan 1'i Alman toplam 11 kişi, Kütahya'ya ulaştı.

Almanya'da yaşayan Yaşar Karaçam memleketi olan Dumlupınar ilçesindeki yardıma muhtaç çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sevindirmek için 118 bisikletle birlikte Türkiye’ye geldi. İzmir bisiklet derneğiyle birlikte 'pedallar çocuklar için dönecek' isimli bisiklet turu başlattı. 17 Nisan cumartesi günü yola çıkan Yaşar Karaçam ve İzmir bisiklet derneği üyeleri, itibariyle 970 kilometrelik yolu bisiklet üzerinde geride bırakarak Kütahya’ya geldi.

Almanya’da yaşayan Yaşar Karaçam, "Ben 22 yıldır Almanya’da yaşıyorum, 23 Nisan çocuk bayramında memleketim olan Dumlupınar ilçesindeki yardıma muhtaç çocukları sevindirmek için Almanya’da bir kampanya başlatarak Alman ve Türk vatandaşların yardımıyla 118 tane bisiklet topladım. Bu bisikletleri Türkiye’ye getirmekte biraz sorun yaşadım ama bugün itibariyle o problemi de hallettik. İzmir’de faaliyet gösteren İzmir bisiklet derneği denetim kurulu arkadaşım İsmail Hakkı Atılgan ve yaklaşık 15 arkadaşımızla 'pedallar çocuklar için dönecek' sloganıyla İzmir’den yola çıkarak bugün Kütahya’ya geldik. 2 gün burada konakladıktan sonra 23 Nisan günü Dumlupınar ilçesine giderek 118 çocuğumuza bisikletlerini hediye etmeyi planlıyoruz. Buradan İzmir Bisiklet Derneği yönetimine ve Almanya’dan buradaki çocuklara verilmek üzere bisikletleri hibe edilen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 12:51:03
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?