6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Petrol İş'ten ABD ve İsrail mallarına protesto çağrısı

Petrol-İş Sendikası Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Özen, vatandaşları, İsrail ve Amerikan menşeli malları tüketmeme konusunda boykot yapmaya çağırdı.

Özen, düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların duygularını dile getirmek için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Irak’ta insanlık adına utanılacak zulümler yapan Amerika’nın ve İsrail’in mallarını boykot etmek için bu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Kütahya’da şu anda marketlerde ve bakkallarda bu iki devletin malları satılıyor. Bunların satılan mallarına ödediğimiz her kuruş, Afganistan’daki, Irak’taki, Filistin’deki kardeşlerimize birer kurşun olarak gitmektedir" dedi.

Konuya iki yönden baktıklarını belirten Özen, "Birincisi insanlık yönünden bakıyoruz. İnsanlık yönünden baktığımızda da bu iki devletin dize getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü her şeyin başı ekonomidir. Bunların azgınlıkları ve pervasızca insanlığı katletmeleri de ekonomik güçlerinden dolayıdır. Bundan dolayı biz, bunların mallarını tüketmemek suretiyle, en azından vicdanen kendimizi rahatlatmak ve tepkimizi ortaya koymak istiyoruz. İkinci olarak da, Amerika’nın bugüne kadar katliam yaptığı bütün devletlere bakıldığında, Türkiye’nin bunlarla tarihi bir bağı olduğuna ve bu insanların hepsinin de müslüman olduğudur. Lütfen İsrail ve Amerikan menşeli malları tüketmeme hakkınızı kullanın diyorum" diye konuştu.

kütahya
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?