2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Polis lojmanlarında tapu töreni

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, belediye ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan tapu değişimiyle polis lojmanları yenilendi.


Kütahya eski İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal ile Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu arasında 2007 yılında imzalanan takas protokolüyle tamamlanan yeni polis lojmanları için tapu değişim töreni yapıldı.


Gediz Tapu Dairesinde yapılan törene İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, Mal Müdürü Mümtaz Mecit ve Tapu Sicil Müdürü Şakir Özçelik katıldı.


Törende bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, daha önce taraflar arasında imzalanan protokol gereği, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2. etap olarak inşa edilen ve arsa bedeli olarak belediyeye verilen konutlardan B1-7 bloktaki 12 adet dairenin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçtiğini söyledi. Polise lojman olarak verilen 12 yeni daireye karşılık Özyurt Mahallesi’nde mülkiyeti hazine ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait 3 katlı 6’şar dairelik iki bloktan oluşan 35 yıllık olan eski polis lojmanlarının da belediye mülkiyetine geçtiğini belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, “Yapımı tamamlanan II. Etap Toplu Konut Sitesi’ndeki 280 daireden 26’sı arsa bedeli olarak TOKİ tarafından belediyemize verildi. Bizde bunlardan 12’sini Emniyet Teşkilatına lojman olarak kullanılmak üzere devrettik. Polis lojmanı olarak kullanılan ve değişim protokolüyle belediyeye geçen eski binalar ise ekonomik ömürlerini tamamlamış durumda. Kentsel Dönüşüm sağlayabilmek amacıyla bu iki binayı yıkıp yerine işyerleri yaparak ilçemiz için en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.


Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu konuşmasında, tarafları düşünerek işlemlerin hızlandırılması noktasında çalıştıklarını ifade ederek, “Emniyet Müdürlüğü lojmanları olarak bilinen binaların yapısal şartları nedeniyle hiçbir personelimiz burada ikamet edemiyordu.

Bu takas işlemi ile polis memuru arkadaşlarımız Gediz’in konut bakımından yükselen değeri olan TOKİ konutlarından yararlanacaklar. Belediyecilik açısından da bakıldığında Kentsel Dönüşüm için belediyemiz bu alanı Gediz’e yakışır şekilde değerlendirecektir. Bu takasın hem belediye hem de Emniyet Müdürlüğü için hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Konuşmaların ardından tapu devir teslimi gerçekleştirildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 08:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?