2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Polis merkezine kamera sistemi

Kütahya'da, Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi'ne kurulan kamera sistemi, Vali Şükrü Kocatepe'nin de katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Polis merkezlerinin modern ve şeffaf hale getirilmesi çin kampamlı bir çalışma başlatıldığını belirten Vali Şükrü Kocatepe, "Polis Merkezimiz her şeyiyle temiz, düzenli ve donatımıyla da çağdaş bir görünüme kavuştu. Tabi bunlardan en önemlisi de Polis merkezimizin içindeki tüm çalışmalar 24 saat kayıt altına alındı. Buraya gelen her hangi bir vatandaşımızın işlemleri sırasında burada kendisinin durumu, tutumu, polis memurlarımızın veya amirlerimizin kendisine davranışları kayıt altına alınıyor. Böylece ileride herhangi bir şekilde memurlarımızı, polis teşkilatımızı zan altında atacak iddiaları baştan önlemiş oluyoruz. Zaman zaman tabi şahibeler ve zanlar oluyor. Şuanda iki polis merkezimiz ve asayiş şubedeki imkanlarımız tamamen burada gördüğünüz donanıma sahip. Buradaki çalışmalar kamera sistemiyle kayıt altına alınıyor ve vatandaşımızın karşılaştığı davranışlar buradan izlenecek. Bu şeffaflık idari ve adli denetim veya vatandaşımızın kendisinin müracaatı halinde kendisine 24 saat kayıtlı kamerayla belgesini sunmak adli makamlara ve diğerlerine mümkün hale geliyor” dedi.

Türkiye’de örnek ve önder bir davranışında mobese sistemimizin olduğunu ifade eden Vali Kocatepe, “Mobese sistemimizi biz diğer illerden önce kurduk ve mobese sistemimizde Türkiye’ye örnek bir sistemdir. İşletme maliyeti sıfır olan ve yüzde 100 verimle çalışan güzel bir telsiz kamera sistemidir. Biz her hangi bir kuruma ücret ödemeden kendi güvenlikle ilgili görüntü ve kayıtlarımızı yapabiliyoruz. Balıkesir, Afyonkarahisar ve Eskişehir yol güzergahlarımızı da taşıt tanıma sistemiyle donattık. Kütahya ya gelen ve giden tüm araçlar kayıt altına alınıyor. Bu sistemler kurulduktan sonraki suç oranlarında çok büyük azalma olduğu görüldü. Bunlar gerçekten caydırıcı oluyorlar ve suçluların takibi ve tespitinde de bize çok büyük bir sürat kazandırdı” diye konuştu.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü teşkilatının, örnek bir Emniyet Müdürlüğü haline geldiğini açıklayan Vali Kocatepe, “Şuanda tüm şeffaflığıyla, donatım malzemelerindeki modernizasyonuyla, görevlilerinin çalışma şevki, azmi, gayretleri ve sonuçtaki başarısıyla da suçların ve suç oranlarının düşmesindeki başarılarıyla da Kütahya Emniyet Teşkilatı Türkiye’nin en başarılı Emniyet teşkilatıdır diyebiliyoruz. Bu nedenle kendilerini kutluyorum. Türk Polis teşkilatımızın kuruluşunun 164. Kuruluş yıldönümünde hepsine ailesiyle, sevdikleri ve yakınlarıyla birlikte sağlıklı, mutlu, uzun ömürler temenni ediyorum. Biz Emniyet teşkilatımız ve tüm Devlet kuruluşlarıyla Kütahya’mızın 24 saat hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Polis Merkezi denetleme defterini imzalayan Vali Şükrü Kocatepe, katılımcılar ile birlikte mobil araç üzerine kurulmuş olan kamera sisteminde incelemelerde bulundu.

Törene Vali Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Baro Başkanı Avukat Sabit Özdoğlar, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, daire amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?