2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Polisten aile içi şiddet semineri

POLİSTEN VELİLERE 'AİLE İÇİ ŞİDDET' SEMİNERİ

Kütahya 19 Mayıs İlköğretim Okulu ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Bürosu işirliği ile gerçekleştirilen 'aile içi şiddet' konulu seminere veliler yoğun ilgi gösterdi.

Toplum Destekli Polis hakkında bilgi veren Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Sarıkaya, vatandaşların daha duyarlı olmasıyla ve her türlü şüpheli durumda 155 Polis İmdat telefonunu arayarak bilgi vermeleriyle olayların kısa sürede aydınlandığını belirtti.

155 Polis İmdat telefonu arandığında kimlik bilgilerini vermeye gerek olmadığını, ihbar yapan kişinin bilgilerinin kesinlikle gizli kalacağını ifade eden Sarıkaya, çağdaş polisin güvenliği korku salarak ve güç kullanarak değil, topluma güven vererek ve hizmet sunarak yerine getirdiğini kaydetti.

Sarıkaya, "Özellikle aile içi şiddet olaylarında bayan mağdurlar gelen erkek polise herşeyi anlatamazlar ancak bayan polislerle daha rahat iletişim kurabilirler. Aile içi şiddet, kayıp çocuk, yardıma muhtaç yaşlılara gibi görevlerimizde bayanlarımız görev yapacaklar. Bayan ekibimiz ayrıca Toplum Destekli Polis uygulaması kapsamında sokaklardaki polislerimizin topladığı bilgileri bu bayan arkadaşlarımız derleyecekler ve kayda geçirerecekler. Bu bilgilerden operasyonel bilgiler geldiğinde ilgili birimlere iletecekler. Topluma karşı polisin soğuk yüzünü ortadan kaldırmak, polisin insancıl ve duygusal boyutunu, şefkatli yüzünü ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, yaklaşık 2 saat sürdü.

POLİSTEN VELİLERE 'AİLE İÇİ ŞİDDET' SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 11:04:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?