22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Prefabrik konutta talep patlaması

DEPREMİN VURDUĞU SİMAV'DA PREFABRİK KONUTTA TALEP PATLAMASI

19 Mayıs'taki bir kişinin ölümü, 96 kişinin yaralanması ve çok sayıda binada hasara yol açan 5,9, ve ardından yaşanan en küçüğü 2,9 en büyüğü 5 büyüklüğündeki toplam Bin 600 dolayında artçı sarsıntının meydana geldiği Kütahya Simav'da prefabrik konutlarda talep patlaması yaşanıyor.

25 bin nüfuslu ilçede 10 bin dolayında vatandaş Türk Kızılayı tarafından panayır alanında kurulan çadır kentte yaşarken, 15 bin dolayında vatandaş da evlerinin bulunduğu mahallelerde cadde ve sokak aralarına kurduğu çadırlarda yaşamaya başladı.

Ancak havaların hem soğuk hem de yağışlı geçmesi daha güvenli, depreme dayanıklılığı ve uygun fiyatıyla vatandaşların prefabrik konutlara yönelmesine neden oldu.

68 ve 70 metrekarelik bir prefabrik konutun anahtar teslimi 20 bin TL'ye satıldığı Simav'da 21 metrekarelik taşınabilir prefabrik konutlarda 7 bin TL'den büyük ilgi görüyor.

Simav'da deprem öncesi prefabrik konut piyasada yaşanan durgunluk, şimdi yerini hareketli bir piyasaya bıraktı. Simavlı prefabrik konut satan işadamı Yusuf Düzenli, depremin meydana geldiği 19 Mayıs tarihinden bu güne kendisine prefabrik konut satın almak için Bin 500 dolayında vatandaşın talepte bulunduğu ve bu vatandaşların çoğunun da en çok 70 metrekarelik konutları tercih ettiğini bildirdi.

Aldığı siparişleri üç gün içerisinde sahibine anahtar teslimi yaptığını anlatan Yusuf Düzenli, prefabrik konutları depremzede hemşerilerine taksit yapabildiğini ve ödemelerde büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.

Deprem nedeniyle Simav'a bu günlerde ülkenin dört bir yanından prefabrik konut satıcılarının da gelerek tezgah açtığını ileri süren Yusuf Düzenli, hemşerilerini tanımadıkları firmalardan prefabrik konut satın almamaları hususunda uyardı.

Düzenli, "Deprem nedeniyle Simav'da tokatçı prefabrik konut satıcıları cirit atıyor. Hemşerilerim işini sağlama bağlasınlar. Konutu teslim almadan herhangi bir sözleşmeye imza atmasınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:41:04
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?