2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Projeleriyle yarışacaklar

TÜBİTAK tarafından her sene gerçekleştirilen 'Bilimsel Proje Yarışması'nın bu seneki ayağına Tavşanlılı iki öğrenci 'Bilginin Hafızası Kitap, Nesillere Köprü Kütüphane' adlı projeyle katılıyor.

TÜBİTAK'ın organize ettiği yarışmalar çerçevesinde Bursa'da yapılacak bölge finallerine katılmaya hak kazanan Tavşanlı Anadolu Lisesi öğrencileri Afra Deniz ve Ahmet Ramazan, burada da başarı elde ederlerse, Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finallerine gidecek.

Projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Ramazan, “Her sene geleneksel olarak TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen proje yarışmalarına bu sene biz de katıldık. Ege ve Marmara bölgesinden gelen öğrenciler ile yarışacağız. Kütüphanemizi ülke boyutunda tanıtabilmek için çalışma hazırladık. İnşallah projemizle başarılı oluruz" dedi.

Kütüphanelere olan ilgi azlığının kendilerini çok üzdüğünü ve bu nedenle proje konusu olarak Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'ni seçtiklerini söyleyen Afra Deniz ise şunları söyledi: "Yaptığımız araştırmamıza göre ülkemizde 123 bin kahvehane var. Ancak 1430 kütüphane var. Üstelik bazı kütüphanelerimiz personeli olmadığı için kapalı durumda. Ayrıca bizim kütüphanemizin ilginç bir tarih öyküsü var. Kurtuluş savaşında bölge insanımız açlık sınırında olmasına rağmen kütüphanenin açık kalması için ellerinden gelen gayreti göstermiştir. Amacımız bunları gün yüzüne çıkarmak."

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 13:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?