2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Radyo Dumlupınar 5 yaşında

RADYO DUMLUPINAR 5 YAŞINDA

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin radyosu Radyo Dumlupınar, kuruluşunun 5. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşi programlarıyla radyocuları dinleyicileriyle buluşturdu. İlk olarak Doğan Radyo Grubu Yayın Yönetmeni ve Müzik Direktörü Kadir Çetin, dinleyicilerine seslenirken, Best Fm Program Yapımcısı Serdar Gökalp keyifli sohbetiyle beğeni topladı.

2004 yılında kurulan Radyo Dumlupınar, bu yıl kasım ayında 5 yaşına bastı. Bir Üniversite Radyosu olarak kurulan Dumlupınar Radyo, dinamik çalışma ekibi ve sevilen radyo programlarıyla kısa sürede en çok dinlenilen radyolar arasında yerini aldı. Yerel ve ulusal kaynaklı haber bültenleri, Kütahya’nın sosyo-ekonomik gündemini belirleyen aktüel programları, ilimizin akademisyen ve bürokratlarının katıldığı haber-aktüel programları, kültür sanat haberlerini telefon bağlantılarıyla zenginleştiren sanat programları ve öğrenci kulüplerinin etkinliklerine yer verilen, kampus yaşamını ve üniversite güncesini canlı tutan yayınları ve eğlence programlarıyla radyoculuk anlayışına yeni bir soluk kazandıran Radyo Dumlupınar yeni yayın döneminde de dinleyici kitlesine genç ekibiyle sesleniyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

TÜRÜ VE TARZI NE OLURSA OLSUN MÜZİK SEÇİMİ SOSYAL YAŞAMIN ÖNEMLİ BİR ETKENİ

5. yaşını geleneksel yaş günü partisiyle kutlayan Radyo Dumlupınar, 2 gün süren söyleşi etkinliğinde ilk olarak Doğan Radyo Grubu Yayın Yönetmeni ve Müzik Direktörü Kadir Çetin’i konuk etti. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda müzik programları ve dinleyici kitlesi üzerine konuşan Kadir Çetin, müziğin yaşamımızdaki belirleyici etkisi üzerine konuştu. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Çetin, türü ve tarzı ne olursa olsun müzik seçiminin hayata bakış açısını etkileyen önemli bir seçim olduğunu ve bireyin sosyal yaşamını belirleyen önemli bir etken olduğunu söyledi. Dumlupınar Üniversitesi’ne ilk kez geldiğini hatırlatan Çetin, kampüs ortamının tarihsel dokusu karşısında çok etkilendiğini belirtirken, yapımı tamamlanmakta olan Yeni Güzel Sanatlar Fakültesi’nin, eğitime başlayan Tıp Fakültesi’nin her geçen gün büyüyen üniversiteye ivme kazandıracağını ifade etti. Radyoculuğun diğer iletişim kanalları içinde farklı bire sahip olduğunu söyleyen Çetin, görsel kaygı gütmeden yapılan yayıncılığın inceliklerini de anlattı. Karşılıklı soru cevap niteliğinde süren söyleşide müzik piyasasından son gelişmeler de anlatıldı.

 

BEST FM’İN ÜNLÜ PROGRAM YAPIMCISI SERDAR GÖKALP DPÜ’LÜ ÖĞRENCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Ertesi gün devam eden kutlama etkinliğinin konuğu Türkiye’nin ilk özel radyolarından olan ve ulusal radyolar arasında en çok dinlenilen radyo kanalı olarak bilinen Best Fm’in sevilen program yapımcısı Serdar Gökalp idi. Serdar Gökalp, söyleşisinde stan-up havasında geçen programından örnekler verirken, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Bugüne dek başına gelen komik olayları da öğrencilerle paylaşan Serdar Gökalp, samimi yaklaşımıyla dinleyicilerini bir kez daha kendisine hayran bıraktı. Türkiye’nin dört bir yanından dinleyicilerle konuştuğunu ve bundan büyük keyif aldığını ifade eden Serdar Gökalp, katılımcıların hemen hepsinin aynı zamanda kendi dinleyici olduğunu öğrenince çok mutlu olduğunu söyledi. Korku Hikayeleri, Geçen Gece gibi program skeçlerinde dinleyicilerle yaşadığı komik sohbetleri paylaşan Gökalp, söyleşi sonunda dinleyicilerle bir araya gelip fotoğraf çektirdi ve imzalı resmini sundu.

 

SERDAR GÖKALP: “RADYO DUMLUPINAR BENİ ÇOK ETKİLEDİ ENERJİLERİ ÇOK GÜZEL SAHİP OLDUKLARI İMKANLAR YANINDA NE İSTEDİKLERİNİ BİLEN ÖĞRENCİLERLE BİR ARADA OLMAK ÇOK KEYİFLİYDİ”

Dumlupınar Üniversitesi’ne ilk kez geldiğini hatırlatan Gökalp, “Dinleyicilerimin arasında elbette Kütahya’da öğrenci olan arkadaşlarım da var, sohbet ederken konuşuyorduk, bir gün bakarsınız Kütahya’da da bir araya geliriz diye. Bugün Radyo Dumlupınar bunu sağladı ve bizi dinleyicilerimizle bir araya getirdi. Üniversitenin bir radyosu olduğunu duyduğumda hem çok sevinmiş hem de çok heyecanlanmıştım. Görev yapan ekibi tanıdığıma çok mutlu oldum. Söyledikleri gibi radyolarını evleri gibi seviyorlar. Enerjileri çok güzel, sahip oldukları imkanlar ve bunun yanında radyo sevgisi onları pek çok amatör ruhtan ayırıyor. Amatör ruh bizim yaptığımız işe keyif veren en önemli özelliktir. Radyo Dumlupınar’da tanıştığım, bir araya geldiğim arkadaşlarım da da bu samimiyeti gördüm ve bundan çok mutlu oldum. Yollarının hep açık olmasını diliyorum tabi radyolarının da “ diyerek düşüncelerini paylaştı.

Söyleşide söz alan Radyo Kulübü Başkanı Emrah Keleş yaptığı konuşmada bir üniversite öğrencisi olarak kendi üniversitemin radyosunda görev almaktan çok mutluyum. Burada yakaladığımız arkadaşlık ortamını da çok seviyor ve ileriki zamanda güzel işler yapacağımıza inanıyorum, öğrenci arkadaşlarımızın da katılımını bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

“RADYO DUMLUPINAR BİZİM İÇİN TAZE Bİ SÖĞÜT AĞACI VE KAMPÜSÜMÜZÜN EN GÜZEL YERİNDE HER GEÇEN GÜN TAZELİK SAÇARAK BÜYÜYOR”

Radyo Dumlupınar Yayın Müdürü Nermin Öztaydaş ise, konuşmasında 5. yıl heyecanını anlattı. “ Evimiz diye seslendiğimiz radyomuzu çok seviyoruz. Kurulduğu gün içimize yerleşen heyecanı hala koruyor olmak öyle güzel ki. Bugün tam beş yıl olmuş. Radyo Dumlupınar bizim için taze bir söğüt ağacı ve kampüsümüzün en güzel yerinde her geçen gün yeşillenerek, tazelik saçarak büyüyor. Gelen her yeni arkadaşımız evimiz dediğimiz radyomuzda hiç yabancılık çekmiyor, ürettiklerini de bizden esirgemeyince deymeyin bizim keyfimize. Bugün ki heyecanımıza ortak olan, destek olan başta yönetim olmak üzere öğrenci arkadaşlarımız, ekibimiz ve konuklarımıza çok teşekkürler iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

 

“GÜCÜMÜZÜ FİKİRLERİ GENÇ EKİBİMİZDEN VE YAKALADIĞIMIZ ARKADAŞLIK ORTAMINDAN ALIYORUZ RADYOMUZU ÇOK SEVİYORUZ”

Radyo Dumlupınar Genel Yayın Yönetmeni Özlem Soyer Zeyrek ise yaptığı açıklamada radyoculuğun önemine değinirken, açıldığı günden bu yana yenilenerek değişen ve büyümeye devam eden Radyo Dumlupınar’ın üniversitenin sesini Kütahya ya ve internet kanalıyla da dünyaya duyuran genç, başarılı bir radyo olduğunu ifade etti. Araştırma Görevlisi Özlem Soyer Zeyrek; “Genç ekibimiz gücümüze güç katıyor. Onlar buradayken heyecanımızı ikiye katlıyoruz, yeni fikirler üretirken fark ediyoruz ki bir bilim yuvasının radyo kanalı olmak bir ayrıcalık. Radyomuzda gündemi her alanda taze tutmaya çalışıyoruz. İlk olarak yerel gündem önde geliyor. Üniversitemizin gelişmelerini radyomuz aracılığıyla dinleyicimizle paylaşıyoruz. Teknolojik gelişmeler, kültür sanat etkinlikleri ve aktuel programlar bizi yeniliyor. Tüm arkadaşlarımızın dediği gibi bizler radyomuzu çok seviyoruz. Bize bu fırsatı sunan başta değerli rektörümüz Prof. Dr. Güner Önce’ Vakıf Başkanımız Sabri Kadıoğlu olmak üzere genç görev arkadaşlarım, öğrencilerimiz ve bize destek olan herkese sonsuz teşekkürler” diyerek konuşmasını tamamladı.

RADYO DUMLUPINAR 5 YAŞINDA
RADYO DUMLUPINAR 5 YAŞINDA
RADYO DUMLUPINAR 5 YAŞINDA
RADYO DUMLUPINAR 5 YAŞINDA
RADYO DUMLUPINAR 5 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 13:23:00
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 15:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?