2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Rektör Önce hedefini açıkladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, Radyo Dumlupınar’da Özlem Soyer Zeyrek’in hazırlayıp sunduğu Akdemik Gündem programında öğrencilerle buluştu. Rektör Önce programda öğrenciler ile samimi diyalog kurarak sorunlarını içtenlikle dinledi ve çözüm önerileri konusunda düşünceleri aktardı.

Göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmaları da anlatan Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Eğitim Fakültesini, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu hayata geçirdiklerini, Tıp Fakültesi’nin önümüzde yıl eğitime başlayacağını, 130 yataklı hastane yaptıklarını, Diş Hekimliği Fakültesi’nin alt yapısını hazırladıklarını bildirdi.

Rektör Önce, sağlık konusundaki hizmetlerin üniversite ve toplum arasındaki diyalogları son derece artırdığını onun için bu imkanları giderek artırdıklarını, halkın beğenisinin de bu anlamda çok artığını söyleyerek, bundan memnunluk duyduğunu söyledi.

Rektör Önce Programda, “Üniversite insanın kendini mutlu hissettiği yer olmalıdır” diyerek şunları söyledi: üniversite, öğrencinin hatta kampüste yaşayanların kendini mutlu hissettiği yer olmalıdır. Dolayısıyla üniversitenin caddelerinde dolaşırken, mekânlarında oturduğu zaman, spor yaparken, kültürel etkinliklerde bulunurken, “mutluyum” diyebildiği, yani “Ben burada öğrenci olduğum sürede çok mutluyum” dedirtebildiğimiz bir öğrenci bizim hedefimizdir.” dedi.

Rektör Güner Önce, programda Kütahya‘da değil, tüm ülkede ses getirecek olan projesini de anlattı. Önce, “En büyük hayalim Kütahya’nın kendi özelliğini değerlendirerek üniversitemizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurmak ve Kütahya belki de Türkiye çapında öncülük yapmak olmuştur. Bu hayalimin gerçekleştiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Hedefim üniversite kampusünde sağlık kompleksi kurmak ve kurulacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini tamamen yurt dışına açmak. Bunun yanında personelimize, vatandaşlarımıza hizmet versin istiyorum. Tıp Fakültesi destekli olduğu için üniveristeyi bu şekilde dışarı açmamız üniversitemizi çok daha ileri götürecektir. Üniversiteye ek kaynaklar getirecektir ve çok daha büyük yapılanma mümkün hale gelecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Güner Önce, öğrencilere programda hayatları boyunca kullanabilecekleri bazı öğütler de verdi. Rektör Önce, özellikle mesleki yaşamda proje oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “insanın ufku biraz geniş olursa, biraz hayal gücünü zorlarsa, biraz da bunu bilimsel kriterlere dayandırırsa, biraz da risk alabilirse dev projeler üretebilir” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 14:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?