2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Rektör Önce'den Tıp Bayramı mesajı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Önce'nin mesajı şöyle: "14 Mart 1827 tarihinde batılı anlamda ilk tıp eğitimi veren kuruluşumuz olan Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kurulması ve bu tarihin yıldönümü olan 14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbul'da işgale karşı protesto gösterileri yapan Tıp öğrencilerinin cesur hareketinden dolayı 14 Mart Türkiye'de Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Türk Hekimlerinin işgal altındaki 1919 İstanbul'unda gösterdiği cesaret ve azim hiçbir zaman azalmamış aksine artarak Türkiye'nin içinde bulunduğu her şartta devam etmiştir. Hiç şüphesiz hekimlerimizin gerçekleştirmiş oldukları bu onurlu çalışmalara insanlık her zaman müteşekkir olmuştur. Şunu belirtmek isterim ki üniversite olarak sağlık hizmetlerine yönelik yatırımların daha da artırılarak sağlık hizmetleri kalitesini yükseltmek ve bütün vatandaşların eşit koşullarda hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak, en önemli hedeflerimizdendir.

Tıp Fakültemizin kurulmasıyla gerek bölgemizdeki sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması gerekse Türkiye'nin her köşesinde hizmet edecek sağlık personeli yetiştirecek olmamızdan dolayı büyük memnuniyet duymaktayız. Sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını bilmekte ve bunların çözümüne dair üniversite olarak üzerimize düşen görevi elimizden geldiğince yapmaktayız. Bu vesileyle gecesini gündüzüne katarak hayatlarını insanların sağlığına adamış olan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlarım."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?