3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Rektör yazılı açıklama yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nun DPÜ'de yaptığı soruşturmayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Rektör Önce, şunları kaydetti: "Bazı medya organlarında 'Dumlupınar Üniversitesinde kayıp para, Rektör Güner Önce ile bazı vakıf-şirket yöneticileri 2 trilyonluk vurgun iddiasıyla soruşturma geçirdi'. 'Rektör ve vakıf-şirket yöneticilerinin haksız kazanç elde ettikleri belirlendi'. 'Denetçiler Savcılığa suç duyurunda bulundu', şeklinde haberler yer almıştır.

Bu haberlerle ilgili basın açıklaması yapmayı gerekli görmekteyim. Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinden kayıt esnasında alınan paralarla ilgili olarak Yükseköğretim Denetleme Kurulu’nca yapılan inceleme ve soruşturmada istenen tüm bilgi ve belgeler kendilerine verilmiştir. Söz konusu soruşturmada, iddia edildiği gibi ne Dumlupınar Üniversitesi’ndeki kayıp para aranmaktadır, ne de şahsım ile bazı vakıf-şirket yöneticilerinin 2 trilyonluk vurgunu ve haksız kazanç elde ettikleri soruşturulmaktadır.

Yapılan soruşturmanın konusu, benim veya herhangi bir yetkilinin kişisel çıkar sağlaması ile ilgili değildir. Soruşturmanın konusunu saptırarak, şahsım ve diğer yetkililerin kişisel çıkar sağladıkları anlamına gelecek bu haberleri yapanlar hakkında, daha önce yapıldığı gibi yasal yollara gidileceğini kamuoyunun bilgilerine sunarım."
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 13:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?