2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Rektörden rahatlatan açıklama

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, bazı öğrencilerin 17 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen depremden sonra korku ve endişe nedeniyle 'Simav dışına gittiklerini', 'derslere girmedikleri' şeklindeki haberler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Önce, Simav’da yaşanan deprem sonrası verilen bir gün aradan sonra Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav MYO’da eğitim ve öğretime başlandığını, binalarda güvenlik açısından olumsuz bir durumun olmadığını, öğrencilerin devamsızlık sorunu yaşamaması için derslerine devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Önce, Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav MYO’da Kütahya Valiliği Bayındırlık Müdürlüğü ile Dumlupınar Üniversitesi Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından deprem sonrasında binalarla ilgili teknik inceleme yapıldığını kaydederek, “Bu incelemeler sonucu Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav MYO’da eğitim ve öğretimi etkileyecek, güvenlik açısından herhangi bir sorun bulunmamaktadır” dedi.

Rektör Önce açıklamasında şunları ifade etti: “Bilindiği gibi, Simav İlçesinde 5.0 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Simav İlçe Merkezinde bazı binalar bu depremden zarar görmüştür. Deprem nedeniyle Simav Kaymakamlığı Kütahya Valiliğinin oluruyla okulları bir gün süreyle tatil etmiştir. Üniversite yönetimimiz de bu yönde karar alarak Simav Teknik Eğitim Fakültesi ile Simav MYO’da eğitim ve öğretime bir gün ara vermiştir. Bu bir günlük ara sonrası yeniden normal eğitim ve öğretime başlanacağı öğrencilerimize duyurulmuştur. Ancak bir kısım öğrencilerimiz bu depremde ve daha sonra artçı bazı depremlerde yaşadığı korku ve tedirginlik nedeniyle bir gün aradan sonra eğitim öğretime başlanacağı bilinmesine rağmen Simav ilçesinden ayrılmışlar, kendi devamsızlık haklarını kullanmak suretiyle de okullarına gelmemeyi tercih etmişlerdir.

Deprem sonrası Kütahya Valiliği İl Bayındırlık Müdürlüğüne bağlı teknik bir ekibin yanı sıra, Rektörlük Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığımızın teknik personeli tarafından yapılan incelemelerde, söz konusu okullarımızda güvenlik açısından eğitim ve öğretimi engelleyecek, olumsuz etki edecek bir sorun olmadığı tespit edilmiştir. Deprem sonrası yapılan teknik incelemelerde sıva çatlağı gibi, güvenlik açısından eğitim ve öğretimi etki etmeyecek hasarlar tespit edilmiş olup bunların giderilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav MYO’da eğitim ve öğretim devam etmektedir. Öğrencilerimizin devamsızlık sorunu yaşamaması için derslerine katılmaları gerekmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 11:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?