7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Rektörüm ne kadar fidan isterse verin

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU’NDAN DPÜ’YE 'İSTENDİĞİ KADAR FİDAN VERİN' TALİMATI

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Dumlupınar Üniversitesini ziyaret ederek, merkez yerleşkede fidan dikti.

Ziyarette Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na Üniversite yerleşkesindeki ağaçlandırma çalışmalarından söz eden Rektör Prof.Dr. Güner Önce, bu sene Üniversiteye 14 bin çam fidanı verileceğini ancak bunun yeterli olmadığını, en az 30-40 bin fidan ihtiyacı olduğunu ifade ederek daha fazla çam fidanı talebinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, Üniversite yerleşkesine dikilmek üzere “Rektörüm ne kadar fidan isterse verin” talimatını AGM Genel Müdürü Hanifi Avcı’ya verdi. Rektör Önce ayrıca bin tane 1.5 metrelik fidan talebinde bulundu.

Bakan Eroğlu, bu fidanların yanı sıra ayrıca ceviz, badem, ıhlamur, akasya gibi fidanlardan Üniversite yerleşkesine dikilmek üzere verilmesini söyleyerek, “Kampüste meyve ağaçları çok güzel olur, talebeler bu ağaçların meyvelerinden koparıp yerler.” şeklinde konuştu.

Rektör Önce, bu konuşmaların ardından rektörlük makamından Üniversite yerleşkesi ağaçlandırma bölgesini göstererek bilgiler verdi. Önce, yerleşkede geyik, deve kuşu gibi hayvanları yetiştirdiklerini de belirterek, Bakan Eroğlu’ndan 3 ceylan istedi. Bakan Eroğlu bunun üzerine çam fidanlarının yanı sıra 3 de ceylan verilmesi talimatını verdi.

Bakan Eroğlu, Rektörlük makamından izlediği doğa manzarası karşısında hayranlığını ifade ederek, Üniversiteyi doğal yaşama verdikleri önemden dolayı kutladı.

Rektörlük ziyaretinin ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, Rektör Prof. Dr. Güner Önce ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi Camii ile Üniversite Termal Tesislerinde incelemelerde bulunmak ve fidan dikmek üzere Rektörlükten ayrıldılar.

Dumlupınar Üniversitesi Camiinde incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, camiinin ahşap yapısını ve mimarisini görünce hayranlığını, “Mimaride ahşap kullanımı çok güzel. Çok harika olmuş” sözleriyle dile getirdi.

Daha sonra Bakan Prof. Dr. Vyesel Eroğlu, Vali Şükrü Kocatepe, Rektör Prof. Dr. Güner Önce, milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Hüseyin Tuğcu, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, AGM Genel Müdürü Hanifi Avcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılıç’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mustafa İça, Macaristan Fahri Konsolosu İşadamı İsmet Güral ziyaretin anısına birlikte fidan diktiler.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU’NDAN DPÜ’YE 'İSTENDİĞİ KADAR FİDAN VERİN' TALİMATI
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU’NDAN DPÜ’YE 'İSTENDİĞİ KADAR FİDAN VERİN' TALİMATI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 12:14:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 00:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?