2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Ressam Polis sergi açtı

Kütahya’nın Simav Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 16 yıllık polis memuru Mehmet Akçakır, (38) ilk kişisel resim sergisini açtı. Simav Öğretmen evinde sanatseverlerin ilgisine sunulan sergi beğeniyle gezildi.

Polisliğin stresli bir meslek olduğunu ifade eden Akçakır, resim yaparak rahatladığını söyledi. 28 eserden oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Simav Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, polisliğin dünyanın en zor meslekleri arasında ilk sıralarda geldiğine dikkat çekti.
Simav Emniyet Müdürü Nadi Ünver sergiye hayran kaldığını bildirdi. Sergiyi gezen Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Naci Çağlar ile Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin ve avukat Gültekin Tüfek,sergide yer alan eserlerden birer adedini satın aldı.

Bolu’nun ardından son olarak Simav’da görev aldığını kaydeden ressam polis Mehmet Akçakır, sergide yer alan manzara resimlerinden çoğunu 3 yıl önce göreve başladığı doğal güzellikleriyle ünlü Simav’da çizdiğini anlattı.


Küçüklüğünden bu yana hobi olarak resimle uğraştığını anlatan ressam polis Mehmet Akçakır’ın Simav’da açtığı ilk kişisel sergisinin hafta sonuna kadar halka açık tutulacağı bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 18:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?