24
Nisan
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Sadece yaprak yedi!

Kütahya’da ailesinin yanındayken kaybolan engelli kız Selda, dört gün sonra düştüğü dere yatağında bulundu. Selda’nın hayatta kalmak için yaprak ve otla beslendiği ortaya çıktı

Emet ilçesine bağlı Bahatlar köyünde yaşayan zihinsel engelli Selda Çalışkan (16), 30 Mayıs’ta ailesiyle ormanlık alana gitti. Babası Ali Çalışkan’ın, arızalanan kesim motorunu tamir ettiği sırada kaybolan kız, önce ailesi tarafından arandı. Kızlarını bulamayan aile, Köy Muhtarı Mehmet Altın’dan yardım istedi. Köylülerin yanı sıra jandarma ile Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesir ve Eskişehir’den gelen arama kurtarma ekiplerince 3 gün aranan kız bulunamadı. Bunun üzerine ekipler bölgeden ayrıldı.

‘Ot yemiş’

Aramalara devam eden köylüler, 4’üncü gün, daha önce bakmadıkları Malı deresi mevkisine gitti. Ali Çalışkan, seslendiği kızının iniltisini fark etti. Çalı ve küçük otların arasındaki çukur alana düştüğü görülen kız, köylüler tarafından çıkarıldı. Ali Çalışkan, kızını bulamayınca çok korktuklarını belirterek, “Kayıp olduğu günler boyunca açlığı için etraftaki yaprak ve otları yemiş. Bunu da dişlerindeki yeşilliklerden fark ettik” dedi.

Çalışkan, arama kurtarma çalışmalarına katılan köylüler ile jandarmaya teşekkür etti.

AA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2013 Cumartesi 13:11:05
Güncelleme :20 Haziran 2013 Perşembe 13:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?