3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Sağanak altında uğurlama

KÜTAHYALI İKİNCİ GRUP HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

Kütahya'dan bu yıl kutsal topraklara giderek hac vazifesini ifa edecek olan 166 kişilik 26, 41 ve 50. kafileler dualarla uğurlandı. Uğurlama sırasında yağan sağanak yağmur hem hacı adaylarına, hem de yakınlarına zor anlar yaşattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kütahya İl Müftülüğü’nün birlikte organizasyonuyla 166 kişiden oluşan 26, 41 ve 50. kafileler, Meydan Mahallesi'ndeki Eyüp Sultan Camii önünden otobüslerle hareket etti.

Akşam namazından sonra uğurlanan hacı adaylarının yolcu edilmesi sırasında yağmur hızını artırınca, hacı adaylarını uğurlamaya gelen yakınlarının gözyaşları birbirine karıştı. Duygulu anların yoğun bir şekilde yaşandığı uğurlama töreninde din görevlilerinin duaları ve bu dualara iştirak eden hacı adayları ve yakınlarının amin sesleri ortama hakim olurken kutsal topraklara babasını, ağabeyini ve yengesini uğurlayan Ahmet, Kanber ve Bayram Sevindir isimli kardeşler uğurlamadan çok etkilendiklerini söylediler. Ahmet Sevindir, "Allah’ın herkese bu kutsal yolculuğu nasip etmesin" dedi.

KÜTAHYALI İKİNCİ GRUP HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
KÜTAHYALI İKİNCİ GRUP HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 12:37:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 12:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?