16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Sahibinden satılık 'tarih'

SAHİBİNDEN SATILIK “TARİH”

Kütahyalı işçi emeklisi Hasan Hüseyin Namaz, 35 yıllık antika eşya birikimini satılığa çıkardı.Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanlığını da yürüten Hasan Hüseyin Namaz, bundan tam 35 yıl önce oluşturmaya başladığı antika eşya koleksiyonunu satmaya karar verdi. Kütahya’nın Sultanbağı Mahallesinde kendisine ait evde kurduğu “antika eşya mini müzesi”ni, son yıllarda hakkıyla bakamadığı için ve içerisinde bulunan birçok eşyayı koruyamadığı için satmak istediğini söyledi. Antika eşya koleksiyoncusu Namaz, “Bundan yaklaşık 35 yıl önce başladığım antika eşya koleksiyonumu değerinin neredeyse yarı fiyatına satmak istiyorum. Buradaki eşyaların her birisi bir tarih. Her birinde ayrı bir hatıra yatmakta” dedi.

Gençliğinde antika eşyalara olan merakından ve kültüre olan bağlılığından dolayı eski ve tarihi eşyaları satın almaya başladığını belirten Namaz, “Gençliğimde büyük bir antika merakım vardı. Bunun yanında bizler örfümüzü, adetimizi de çok seven insanlar olduğumuz için burada bulunan eşyaları şahıslardan tek tek satın almaya başladım” diye konuştu.

Oluşturduğu antika mini müzede birçok çeşit ürünü sergileyen Hasan Hüseyin Namaz’ın koleksiyonunda neredeyse yok yok. Eski paralardan, evlerde kullanılan çanak çömleklere kadar, antika halı ve kilimlerden Kütahya’nın antika ağır elbiselerine kadar, süs eşyalarından tutunda bazı tarihsel bilgi içeren dokümanlara kadar birçok tarihi eşya bir arada.

SAHİBİNDEN SATILIK “TARİH”
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2011 Pazar 12:53:04
Güncelleme :19 Nisan 2011 Salı 23:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?