30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Sahte belge' operasyonu

Kütahya'da, çiftçilerden aldıkları ürün karşılığında kendilerine ait müstahsil makbuzlarının yerine başka firmanın düzenlediği sahte makbuzları verip dolandırıcılık suçunu işledikleri gerekçesiyle 17 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, sahte makbuz düzenledikleri öne sürülen firmayla bunları çiftçilere verdikleri iddia edilen un fabrikası işletmecileri ve zahirecilere jandarma tarafından operasyon yapıldı. Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar ve Gediz ilçelerindeki 10 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, merkezi Aslanapa'da bulunan ve sahte makbuz düzenledikleri iddia edilen firmanın sahipleri R.Y. ve F.Y. ile bu makbuzları çiftçilere ürün karşılığı verdikleri öğrenilen un fabrikası işletmecileri ve zahireciler A.O, S.Ö, K.S, R.Ç, B.T, A.M, M.M, D.A, Ö.Ö, H.A.K, Y.K, İ.K, İ.K, R.B. ve Ş.B, göz altına alındı. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda usulsüz kesildiği bildirilen 11 milyon 500 bin YTL tutarındaki 2 bin 850 makbuz ele geçirildi. 

Olayın, çiftçilerin destekleme paralarını almak üzere ellerindeki sahte makbuzlarla resmi makamlara müracaat etmeleriyle ortaya çıktığı belirlendi. 

Şüphelilerce kesilip kendilerine verilen sahte makbuzlar nedeniyle 1500 çiftçi, destekleme paralarını alamayarak mağdur oldular. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ''dolandırıcılık'', ''özel belgede sahtecilik'' ve ''vergi kaçakçılığı'' suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu arada devletin vergi kaybının belirlenmesi için vergi denetmenlerince çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

Şüpheliler, jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?