2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Şair dostları Abdülkerimoğlu'nu andı

Geçtiğimiz yıl 86 yaşında iken ölen ödüllü şair ve gazeteci Ali Abdülkerimoğlu, ölümünün birinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Ali Abdülkerimoğlu’nun ilçeye bağlı Çitgöl beldesindeki kabri başında düzenlenen anma törenine Simav 14. Geleneksel Şairler Şölenine katılmak üzere ilçe dışından gelen 50’in üzerinde şair dostları ile evlatları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Simav’lı şair Osman Karaaslan , Ali Abdülkerimoğlu’nun yazdığı bini aşkın şiiri ve bestelenen eserlerinden dolayı Simav Belediyesi tarafından adının bir caddeye verildiğini kaydetti.

Şiir sanatına gönül veren Ali Abdülkerimoğlu’nun Türkiye’nin dört bir yanında şair dostu bulunduğunu anlatan Karaaslan, geçen yıl 10 Nisan günü aralarından ayrılan şair Ali Abdülkerimoğlunu mezarı başında anan şairlerin kendisine bir vefa örneği sergilediklerini bildirdi.

Ali Abdülkerimoğlu’nun kabri başına gelen dostları okunan mevlit’in ardından günahlarının affı için Allah’a dua ederken geride kalanlarına uzun ömürler dilediler. Törende gözyaşları sel oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?