7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Şairler Simav'da buluştu

15. SİMAV ŞAİRLER ŞÖLENİ

Geleneksel hale getirilen Simav Şairler Şöleni’nin bu yıl 15’incisi yapıldı.

Türkiye’nin 33 ilinden 105 şairin 14-16 Mayıs 2010 tarihlerinde Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen 25. Simav Şairler Şöleni’nde buluştu.

Bugüne kadar Simavlı Şair Osman Karaarslan’ın omuzları üstünde gerçekleştirilen şölene bu yıl Simav Belediyesi resmiyet kazandırdı. Simav’ın Demokrat Partili Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın tasvipleriyle dört partili belediye meclisinden Şölenin bu yıldan itibaren belediye tarafından yapılmasına ittifakla ve oybirliği ile karar verildi. Bu yıl belediye bir yaş kütüğü yaptırarak yaş kütüğüne ilk plaket Belediye Başkanı Kasım Karahan, İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve şairler tarafından çakıldı.

Simav’a gelen şairler, birinci gecede Belediye Toplantı Salonunda Simav yerel Türk Sanat Müziği Korosunun muhteşem korosu ve şiirlerle unutulmaz bir gece yaşadı. Ertesi günkü gündüz programı Demirciköy Beldesinde açık havada yapıldı. Burada da şairler şiirlerini yeşillikler arasında okuyarak muhteşem bir dinleti sergilediler. Demirciköy’den sonra Simav Şehir merkezine gelinerek burada Belediye tarafından tertiplenen toplu sünnet alanında tekrar şairler halkla buluşarak şiirlerini okudular. Son gece yine Belediye Toplantı salonunda şairlerin tamamının şiirlerini okumasıyla şiir okuma ve dinleti faslı gerçekleştirildi.

Simav Şairler Şölenine Aydın’ı temsilen Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı Şükrü Öksüz ve Sökeli Araştırmacı Yazar Şair Abdülkadir Güler temsil ettiler. Şölene İzmir Karşıyaka Sevgi Şairler grubundan Hava Köseoğlu, Şerife Çınar, Özen Gülay Atacan; Ankara’dan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ve Yönetim Kurul üyelerinin tamamı, Abdullah Satoğlu, Prof.Dr. İsa Kayacan, Yozgat’tan Ahmet Sargın, Adana’dan Halise Tek baş, Münevver Düver, Mansur Ekmekçi; Bursa’dan bir önceki dönem Milletvekillerinden Şair Faruk Ambarcıoğlu, Şaziye Çelikler ve Emin Zeybek; Nevşehir’den Ayşe Paslanmaz, Salihli’den Gündüz Aydın, İstanbul’dan Sadettin Kaplan katıldı.

Pazar günü sabah kahvaltısından sonra şairler 2008 yılında vefat eden ve şairler tarafından çok tanınan Şair ve Gazeteci Ali Abdülkerimoğlu’nın kabri ziyaret edildi. Burada da duygular anlar yaşandı. Şairler öğle yemeğinden sonra memleketlerine döndüler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 00:21:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 10:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?