3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Şairle'r Simav'da buluşuyor

Bu yıl 8- 9 ve 10 Mayıs 2009 tarihlerinde 14. kutlanacak “Simav Geleneksel Şairler Şöleni”ne 50’in üzerinde ünlü şairin katılacağı bildirildi.


Simavlı şair serbest muhasebeci ve mali müşavir Osman Karaaslan’ın organizesinde gerçekleştirilecek “Simav Geleneksel 14. Uluslar arası Şairler Şöleni”ni Simav Belediyesi'nin himaye edeceği öğrenildi.

Hedeflerinin şiir sanatına gönül verenleri bir araya toplamak ve aynı zamanda Simav’ın tanıtımını yapmak olduğunu belirten Simavlı şair Osman Karaaslan, şölene yurdun dört bir yanından gelecek şairlerin yanı sıra yurt dışından da pek çok ünlü şairin katılarak renk katacaklarını söyledi.


14 yıldır aralıksız sürdürdükleri Simav Geleneksel Şairler Şöleni vasıtasıyla ilçenin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Karaaslan, bu yılki şöleni Simav Belediyesinin himaye edeceğini anlattı. Şölene katılmak üzere Simav’a gelecek ve üç gün boyunca ilçede kalacak ünlü şairlerin belediyenin işlettiği dünyaca ünlü Eynal kaplıcalarında konaklayacaklarını anlatan Karaaslan, şölene katılacak şairler arasında ilk kez bu yıl 'En İyi Şiir Okuma' yarışması düzenleyeceklerini ve dereceye girenlere ödül verileceğini kaydetti.

Karaaslan, şölenin ikinci gününde ilçeye bağlı Beyce Beldesinde düzenlenecek şiir etkinliklerinin halka açık olacağını ve vatandaşlarında şairlerin seslendirecekleri şiirlerini kendilerinden dinleyebileceklerini anlattı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 18:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?