2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Saldırgan tilki kuduz çıktı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular beldesinde, koyun ve köpeklere saldıran tilkinin kuduz olduğu ortaya çıktı.


Gürültü üzerine bahçeye çıkan Mehmet Karaköse, koyunlarına ve köpeğine saldıran tilkiyi vurarak öldürdü. Karaköse, 3 aylık köpeğinin canı pahasına mücadele etmesi sayesinde tilkiyi kaçmadan vurabildiklerini ve sabah ilk iş olarak Tarım Müdürlüğü'ne ihbarda bulunduklarını belirti. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, olay mahalline gelerek koyunları ve 3 aylık köpeği muayeneden geçirdi. Isırıldığı tespit edilen bir koyun ve köpek, kapalı bir yerde müşahede altına alındı.
Tarım Müdürlüğü yetkilileri, tilkinin başını alarak İzmir'e tetkike gönderdi. Laboratuvar incelemesi sonucunda hayvanlara saldıran tilkinin kuduz olduğu tespit edilince bölge karantinaya alındı. Isırılan koyun ve köpek, veterinerler tarafından iğneyle uyutularak üzerlerine kireç dökülen derin çukurlara gömüldü. Veterinerler, kahvehanelerde halkı bilgilendirerek kimsenin paniğe kapılmamasını istedi.


Yetkililer durumun kontrol altında olduğunu, gerekli müdahalenin zamanında yapılarak tedbir alındığını belirtti. Olaya anında müdahale edilmesi ve 1 gün gibi kısa bir sürede kuduzun tespit edilip gerekli tedbirlerin alınması vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, tilkinin kaçmadan ve insanlara veya başka hayvanlara saldırmadan ele geçirilmesi büyük bir şans olarak değerlendirildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?