2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Şampiyon ama sigortası bile yok

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti, Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası’nda 62 kiloda 3 altın madalya kazanan Kütahyalı Erol Bilgin'i ödüllendirdi.

Bir süre önce, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 88. Avrupa Erkekler Halter Şampiyonası’nda 62 kiloda Ankaraaski'nin sporcusu olan Erol Bilgin, silkme, koparma ve toplamda 3 altın madalya kazanmıştı.

Gazteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Kütahyalı olan Erol Bilgin ile Antrönürü Hilmi Pekünlü'yü başarılarından dolayı plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Erol Bilgin’in 3 altın madalya ile Kütahya’nın gururu olduğunu belirten İhsan Tunçoğlu, "Milli mayoyu en güzel şekilde temsil eden ve İstiklal Marşımızı söylettiren, bayrağımızı en yükseğe çekilmesine vesile olan Erol Bilgin’e binlerce defa teşekkürlerimizi sunuyor, spor yaşantısının sağlıklı geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

Bilgin, amacının Kasım ayında Güney Kore'de yapılacak olan Dünya Halter Şampiyası'nda da altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. Bu arada, AnkaraAski'nin sporcusu olan Erol Bilgin'in sosyal güvencesinin olmadığı ortaya çıktı.

Bilgin'in Artrenörü Hilmi Pekünlü, "Erol, Ankaraaskispor'un sporcusu. Maaşını buradan alıyor. Ancak, sigortası yok" şeklinde konuştu. Bilgin, Bükreş'teki sampiyonada, koparmada kaldırdığı 133 kilo, silkmede 160 kilo ve toplamda da 293 kiloyla Avrupa Şampiyonluğu elde etmişti

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:24:34
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 16:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?