3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Şampiyon okul spor salonu istiyor

Bolu’da düzenlenen Fen Liseleri arası Basketbol Turnuvası'nda yokluklar içinde şampiyon olan Nafi Güral Fen Lisesi buruk bir sevinç yaşıyor. Okul Müdürü Ali Eldiven yetkilerden okullarına spor salonu istedi.

Fen Liseleri Arası 2. Geleneksel Basketbol Turnuvası, bu yıl Bolu Fen Lisesi'nin ev sahipliğinde yapılırken, şampiyon Nafi Güral Lisesi oldu.

Kendi okuluna ait spor salonu olmadığından dolayı turnuvaya başka okulların spor salonlarında hazırlanan Nafi Güral Fen Lisesi, spor salonunun olmayışı sebebiyle gelecek sene düzenlenecek şampiyonayı başka bir ile kaptırdı.

Gelecek yıl 3.cüsü düzenlenecek Fen Liseleri arası basketbol turnuvasını spor salonlarının olmaması sebebiyle başka bir ile kaptırmanın üzüntüsünü yaşayan Nafi Güral Fen Lisesi Okul Müdürü Ali Eldiven “İmkansızlıklar içinde Bolu’da şampiyon olduk, Okulumuzun spor salonu olmadığından dolayı diğer okulların spor salonlarında sınırlı imkanlarla çalışıp, öğrencilerimiz büyük bir azimle bu başarıya imza attı.Kendi okulumuza ait bir spor salonu yapıldığı takdirde sporun tüm branşlarındaki başarılarımız artacak” dedi.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi, Ali Osman Sönmez Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, Kırıkkale Fen Lisesi, Kırşehir Prof.Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi, Balıkesir Ziraat Bankası Fen Lisesi, Sakarya Fen Lisesi ve Bolu Fen Lisesi'nin katılımıyla düzenlenen turnuva, yapılan final maçları ile sona erdi.

Turnuvanın birinciliğini Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi, ikinciliğini Bolu Fen Lisesi ve üçüncülüğünü ise Balıkesir Ziraat Bankası Fen Lisesi aldı. Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer yaptığı konuşmada, eğitimde sporun önemine değinerek gençlerin gelişiminde sporun çok büyük bir önemi olduğunu söyledi. Yıldızer, turnuvaya katılan ülkemizin güzide okullarını Bolu'da ağırlamaktan memnunluk duyduğunu da belirterek, bu turnuvanın fen liseleri arası kaynaşmayı, dayanışmayı ve işbirliğini arttırdığını söyleyerek, turnuvada birinci olan Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi'ne Şampiyonluk kupasını ve madalyalarını verdi. Turnuva ikincisi olan Bolu Fen Lisesi'ne ödüllerini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Günay Gül verdi.

Turnuva üçüncüsü olan Balıkesir Ziraat Bankası Fen Lisesi'ne ödüllerini ise Bolu Fen Lisesi Okul Müdürü Yusuf Ziya Zeybek'in vermesinin ardından, hatıra fotoğrafları çekildi. Fen Liseleri Arası Geleneksel Basketbol Turnuvasının 3.'sünün Balıkesir'de yapılacağı duyurulduktan sonra, tören sona erdi.

Şampiyon olan Nafi Güral Fen Lisesi Valilik toplantı salonunda kabul eden Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya başarısından dolayı basketbolcuları ve okul öğretmenlerini tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?