2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Şampiyondan Rektör Önce’ye ziyaret

Avrupa Halter Şampiyonası’nda 62 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencisi Milli Halterci Erol Bilgin, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Arslan Kalkavan, Yard.Doç.Dr. Çetin Özdilek ve Halter antrenörü Hilmi Pekünlü ile birlikte Rektör Prof.Dr. Güner Önce’yi makamında ziyaret etti.

Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Başarının disiplinli çalışmanın sonucu olduğunu vurgulayarak, Milli Haltercimiz Erol Bilgin’e, “Disiplinli çalışmışsın. İnşallah hep böyle başarılı olursun. Yüz akımız olursun. Başarıların Üniversitemiz açısında da önemli. Üniversitemizin de güzel bir imajı oluyor” diye konuştu.

Rektör Önce ayrıca Erol Bilgin’den, derslerini ihmal etmemesini, özen göstermesini de istedi. Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Milli Halterci Erol Bilgin’e, “Amacın, hedefin ne?” diye sordu. Bilgin, halter sporunun yaşam tarzı olduğunu ifade ederek, “Yaşam tarzım bu. 12 senedir bu sporu yapıyorum. Yaşım elverdiği, yapabildiğim sürece yapmayı düşünüyorum”dedi.

Bilgin, hedefinin Akdeniz oyunlarına hazırlanarak başarılı olmak olduğunu belirterek, 2012’de Londra’da yapılacak olimpiyat oyunlarında ise şampiyon olarak altın madalya almak istediğini ifade etti. Rektör Önce’nin daha sonraki hedefinin ne olacağını sorması üzerine Bilgin, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda Spor Yöneticiliği Bölümünde eğitimine devam ettiğini, spor yöneticisi olmak istediğini bildirdi. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdür Prof. Dr. Arslan Kalkavan, Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümü olarak değişik spor branşlarında da başarılı olduklarını belirterek, son katıldıkları müsabakalar ve başarıları konusunda Rektör Önce’ye bilgi verdi.

Rektör Prof.Dr. Güner Önce Avrupa Şampiyonu Milli Halterci Erol Bilgin’nin başarılarının devamını dileyerek, Bilgin’i, hocalarını ve antrenörünü tebrik etti.
Rektör Önce ziyaretin anısına şampiyon halterci Erol Bilgin’e bir çini tabak hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 17:21:12
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 17:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?