6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Sanatçılar kenti Kütahya

AKP Kütahya Milletvekili Alaattin Güven, Kütahya’da üretilen el sanatlarının dünyada hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını söyledi

Kütahya’nın tarihi Germiyan Sokağı’nda yeni açılan Cemile Gül Sanat Galerisi’ni gezen Alaattin Güven, başta kadın kıyafetleri olmak üzere tüm el sanatlarının yeterince tanıtılamadığını ifade etti. Kütahya’nın bir sanatçılar şehri olduğunu belirten Güven, "Kütahya, sanatçıların çok olduğu bir şehrimiz. Bunun başında el sanatları geliyor. El sanatlarının dünya pazarlarında hak ettiği yeri alması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Ben Kütahya milletvekili olarak bu konuda olağan üstü gayret gösteriyorum. Bu konuda kimin ne düşüncesi varsa bana ve diğer milletvekili arkadaşlarıma hemen aktarsın. Eğer Kütahya’nın el sanatları dünya pazarındaki yerini alırsa, şehirde işsizlik ortadan kalkar" dedi.

Güven, Germiyan Sokağı’ndaki diğer tarihi konakların da restorasyonunun sürdüğünü, çalışmaların tamamlanmasıyla Kütahya’nın cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi.

kütahya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 13:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?