2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Sandıktan mektup çıktı

Kütahya'da diyaliz hastası bir şahıs, 29 Mart seçimlerinde sandığa oy pusulası ile birlikte yardım isteğini ilettiği bir mektup bıraktı.

Vefa Mahallesi'nde oturan 34 yaşındaki diyaliz hastası Ferhan Osal, Fezvi Çakmak İlköğretim Okulu'nda 1351. sandıkta oyunu kullandı. Osal, muhtarlık seçiminde oy pusulasının içine bıraktığı mektupta, yetkililerden kendisine yardım edilmesini istedi.

Bıraktığı mektupta 4 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü belirten Ferhan Osal, "Şimdiye kadar birçok tedavi gördüm ancak doku nakli gerektiği için sağlığıma kavuşamadım. Yaptığım araştırmaya göre, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde doku nakli gerekiyor. Nakil için yaklaşık 20 bin TL'ye ihtiyacım var. Ailemizin aylık 500 TL geliri olduğu için tedavi olamıyorum. Pazar günü yapılan seçimlerde muhtarlık zarfına derdimi anlatan bir not bıraktım. Seçim kurulu zarftan çıkan bu notu muhtarımız Mustafa Daşdelen'e vermiş" dedi.

Yeniden Vefa Mahallesi Muhtarı seçilen Mustafa Daşdelen de Ferhan Osal'ın yardım çığlığını yetkililerin duymasını isteyerek, "Ferhan yıllardır böbrek rahatsızlığı çekiyor. Tedavisi mümkün ancak maddi imkanları yetersiz olduğu için bir türlü tedavi olamıyor. Ferhan'ın oy sandığına attığı yardım mektubu umarım ses getirir" diye konuştu.

Muhtar Daşdelen, Ferhan'ın oyunu kendisine verdiğini ancak zarfın içerisinden not çıkması sebebiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından oyun geçersiz sayıldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?